Blatter kunngjorde tirsdag kveld at han trekker seg som FIFA-president.

Reaksjonene strømmer på.

– Det var en vanskelig beslutning, en modig beslutning og en rett beslutning, sier UEFA-president Michel Platini, som har vært en av Blatters utfordrere til presidentembetet.

Det jordanske fotballforbundet har startet juridiske sonderinger for å se om prins Ali Al-Hussein kan innsettes som FIFA-president umiddelbart.

– Vi sjekker om det juridisk er mulig at han overtar, sier visepresident i forbundet Salah Sabra.

– Det er naturligvis overraskende med tanke på at det ikke er mange dagene siden han ble gjenvalgt, og da var det ingen slike signalert, sier Karl-Erik Nilsson i det svenske fotballforbundet til nyhetsbyrået TT.

– Blatter er ikke eneansvarlig for det som har skjedd, mer må komme. Åpenhet og stemmereform, da kan vi gå videre og få tilbake etikken, skriver Manchester City-stjernen Vincent Kompany på Twitter.

Prins William, her sammen med FAs formann Greg Dyke, mener det er på tide med endringer i FIFA. Foto: Ap

– Han gikk av. La oss feire. En god dag for fotballen, sier Englands fotballpresident Greg Dyke.– Det interessante nå er hva som fikk ham til å gå av. Noe har skjedd, fortsetter Dyke.

— Hvorfor nå?

– Dette er et viktig skritt, men en stor jobb gjenstår, sier Nathalie Vandystadt, EU-kommisjonens talsperson for sport.

– Det trengs for å bygge opp igjen tillit og etablere et solid, godt ledelsessystem i FIFA, påpeker Vandystadt.

– Savner Blatter allerede!, skriver en ironisk Gary Lineker på Twitter.

– Hva for noe grums er det som gjør at Blatter går av nå, bare dager etter at han ble gjenvalgt?, spør Ruud Gullit på Twitter.

– Hvorfor nå, Sepp?, spør tidligere Manchester United-spiller Gary Neville.

– Gode nyheter at Blatter er ferdig. Den dårlige nyheten er at jeg har hørt at han er ute etter Newcastle-jobben!, skriver en sarkastisk Alan Shearer på Twitter.

Den brasilianske eks-stjernen Romario feiret Sepp Blatters farvel tirsdag.

– Den beste nyheten på mange år. Dette blir en ny æra for fotballen. Blatters avgang kommer til å skape en tsunami, skrev Romario på Facebook. Han la til at han håpet den «ville skylle med seg de som er skyldige (i korrupsjon) og få dem fengslet».

Den internasjonale spillerorganisasjonen FIFPro er glad for at Blatter trekker seg.

«Dette gir en unik mulighet til å fundamentalt reformere hvordan fotballen blir styrt på», skriver forbundet.

Figo: - Endelig

Fotballegenden Luis Figo stilte tidligere i år som FIFA-presidentkandidat, men portugiseren trakk seg da han skjønte at han ikke hadde noen mulighet til å vinne. Foto: Ap

– En god dag for FIFA og for fotball, skriver Luis Figo på sin Facebook-profil. Lenge var han selv kandidat til å bli ny FIFA-president.– Endringen er endelig her. La oss finne en løsning og en ny æra med et demokratisk og transparent FIFA, skriver Figo.

Også Michael van Praag var lenge aktuell som kandidat.

– Dette er veldig gode nyheter. Nå skal jeg først møte i UEFA lørdag. Etter det vil jeg være i stand til å klargjøre mine planer, sier van Praag til avisen Algemeen Dagblad.

Russland tatt på sengen

Russlands sportsminister ble tatt på sengen av Sepp Blatters avgang.

– Dette kom som en fullstendig overraskelse på meg, sier Vitalij Mutko til nyhetsbyrået ITAR-TASS.

Russland er VM-vert i 2018, og det spekuleres i om tildelingen av mesterskapet ikke gikk riktig for seg.

Blatter skapte en kløft i fotballverdenen, men nå er det tid for samhold, sier Storbritannias kulturminister.

– Jeg håper fotballen nå kan forenes. Kløften ble skapt av at Blatter ønsket å fortsette. Europa støttet en alternativ kandidat, og så lenge han var der var det vanskelig å gå videre, sier John Whittingdale til BBC.

– Nå håper jeg at alle kan samles for å gjøre de endringene som kreves, tilføyer Storbritannias minister for kultur, medier og sport.

Prins Ali klar for forandring

Prins Ali Al-Hussein (39) var kjapt på banen etter Blatters FIFA-resignasjon tirsdag.

– Jeg står gjerne til rådighet for å skape forandring. Det var en vanskelig valgkamp av flere grunner, sier han i et intervju med CNN.

– Vi skal bringe FIFA tilbake der det hører hjemme. Det er som et forbund for alle land. Europas idé om boikott er latterlig. FIFA skal stå i spissen for alle nasjoner.

Prinsen er sammen med UEFA-president Michel Platini (59) den mest åpenbare favoritten. Spilleselskapet Ladbrokes var tidlig ute med oddser rundt den nye FIFA-presidenten:

Prins Ali Al-Hussain 2,1, Michel Platini 2,6, Luis Figo 7, Michael van Praag 9 og Jerome Champagne 51.