STOCKHOLM: Global Gaming Factory X (GGF) opplyser at halvparten av kjøpssummen på 60 millioner svenske kroner betales kontant, mens det resterende beløpet fremskaffes ved hjelp av en aksjeemisjon.

Kjøpet omfatter retten til domenenavnet med tilhørende nettsider, deriblant www.thepiratebay.org.

Men GGF skal ha lite penger, og den siste delårsrapporten viser et tap på en million svenske kroner og en omsetning på 900.000. Likevel er GGF-sjefen optimist.

— Vi skal utkonkurrere dagens fildelere, sier GGF-sjef Hans Pandeya.

Nettstedet www.realtid.se omtaler oppkjøpet med skepsis. En tidligere forretningsparter av Pandeya hevder anonymt at GGF-sjefen er en bløffmaker.

Strategisk posisjon

GGF opplyser at salget trolig blir sluttført i løpet av august.

GGF har på samme tid kjøpt Peeralism, et selskap som nylig har kommet opp med en ny fildelingsteknologi, for 100 millioner kroner.

— Ved å kjøpe The Pirate Bay og Peeralism har GGF sikret seg en strategisk posisjon på det internasjonale markedet for digital distribusjon, påpeker Pandeya i en uttalelse.

Får kompensasjon

Pandeya understreker at GGF har planer om å legge om The Pirate Bay, slik at de som sitter på rettighetene til filmer og musikk som lastes ned, får kompensasjon.

— De som har laget og distribuerer innholdet må få kompensasjon. Fildelerne må også få laste ned raskere og med bedre kvalitet, lover GGF-sjefen.

GGF er imidlertid et omstridt selskap, og het fram til 2006 Addyourlogo. Det har en stund slitt økonomisk og har også hatt forbindelser til den svindelanklagede finansmannen Alexander Richards.

Ble dømt til fengsel

De fire hovedmennene bak fildelingsnettstedet The Pirate Bay ble tidligere i år dømt til ett års fengsel for å ha bidratt med teknologi som har gitt millioner av brukere anledning til å bryte opphavsretten ved å laste ned gratis musikk, film og spill fra nettet.

De ble også dømt til å betale en erstatning på til sammen 30 millioner svenske kroner.

Dommen er anket videre til hovrätten, som tilsvarer den norske lagmannsretten.