BAKU: — Vi bodde på samme hotell som Loreen, og da finalen var over slapp vi inn på etterfesten hennes, forteller Jan Olav Einstabland fra Vennesla.

Han og resten av vennegjengen kom seg ikke i seng før klokka var ni om morgenen.

— Hun var i superform, og vi gratulerte henne, og hun takket, forteller Einstabland.

- Utstrålte en veldig glede

Loreen sikret Sveriges første seier på 13 år med sangen «Euphoria» i lørdagens finale av Eurovision Song Contest (ESC). Den svenske artisten vant overlegent med 372 poeng. Andreplassen gikk til Russland med 259 poeng.

Jan Olav Einstabland tror Loreen satte pris på den nordiske fansen som hadde tatt turen helt til Baku i Aserbajdsjan for å heie på henne.— Hun sa ikke så mye, men hun utstrålte en veldig glede og var veldig fornøyd. Hun virker veldig hyggelig, sier Jan Olav Einstabalnd om artisten dagen derpå.

- Tung flytur hjem

Når Fædrelandsvennen snakker med han søndag sitter han på flyplassen i Baku og venter på flyet til Gardermoen.

— Det blir en litt tung flytur hjem igjen ja, sier Jan Olav Einstabland.

Det har vært helt fantastisk. Det kan ikke beskriveVennegjengen fra Vennesla har vært i Baku i en hel uke. Einstabland beskriver hele uken som et eneste stort høydepunkt.

— Det har vært helt fantastisk. Det kan ikke beskrives. Man må ha vært her, sier venndølen.

Han er selvfølgelig skuffet over Norges bunnplassering. Vår egen Tooji kom på siste plass med sju poeng. Men som ihuga Loreen-fans ble det likevel fest for nordmennene.

— Hun har en fantastisk stemme, sier Jan Olav Einstabland.

Skryter av Baku

Det var en stor opplevelse for vennegjengen fra Vennesla å sitte i salen under semifinalene og finalen, spesielt når de hadde sikret seg plasser langt framme.

— Det var veldig god stemning i salen. Det var helt fantastisk, sier ESC-entusiasten.

Han skryter av hele oppholdet i Baku.

— Vi ser at de har pusset og polert byen før vi kom. Baku er en helt fantastisk by, og vi merket at folk var nysgjerrige på oss. Det var veldig gøy å treffe så mange andre mennesker, forteller Jan Olav Einstabland om Baku-oppholdet.