BAKU: — Det er en sterk finale med mange gode sanger. Tooji har alltid vært en av mine favoritter. Jeg elsker sangen hans, sier Jan Olav Einstabland entusiastisk til Fædrelandsvennen på telefon fra Baku i Aserbajdsjan.

På forhånd spådde han en topp ti-plassering for Norge, men istedet havnet Tooji på bunnen.

Hvert år drar han til finalene med sitt faste reisefølge som består av Stian Hornnes fra Vennesla og Geir Andre Samnnøy fra Bergen. Tidligere har Einstabland årlig arrangert private Melodi Grand Prix-fester, men etter å ha deltatt på finalen i Oslo ble han bitt av basillen.

Sverige som favoritt

— Vi har dratt på finalearrangementene hvert år siden Oslo-finalen, og kommer til å bevare den tradisjonen framover. Vi har blitt kjent med folk fra hele Europa som vi ser igjen hvert år.

I år stiller guttene med norske og svenske flagg på rad ni i arenaen. Sveriges bidrag, låten «Euphoria» sunget av Loreeen, er nemlig Einstablands favoritt. Guttegjengen ordnet på forhånd danske simkort for å kunne stemme på nabolandets bidrag.

Atmosfæren er høydepunktet

Jan Olav Einstavland har sikret seg plass helt foran ved scenen.

— Jeg ser frem til alle de gode sangene. Atmosfæren er høydepunktet med Melodi Grand Prix. Det er en opplevelse å være her, sier Einstabland.Vennegjengen har vært i Baku i en uke for å få med seg litt av byen før arrangementet med første semifinale startet tirsdag.

— Det er ikke like mange fans som har reist hit som det har vært de andre plassene vi har vært. Likevel er stemningen god. Vi hører musikken i gatene, og fester og har det gøy med andre Melodi Grand Prix-tilhengere.

Det er omtrent 50 personer fra Norge i Baku som reiser via den norske Melodi Grand Prix-klubben, ifølge Einstabland. Han vet så langt ikke om flere fra Agder som deltar.