Det mest overraskende ved denne målingen er at det er så jevnt i Lillesand og Birkenes. Både folkeavstemninger i andre deler av landet de siste ukene og meningsmålinger i forkant av disse, har som oftest endt opp med klare nei-flertall i de mindre kommunene.

I Lillesand har riktignok den politiske ledelsen med ordfører Arne Thomassen (H) i spissen lenge argumentert for en storkommune. Men i Birkenes vant nei-partiene et klart flertall ved kommunevalget sist høst. Og avstanden fra bygder som Engesland til Torvet i Kristiansand er unektelig lang. Men i løpet av forhandlingene har flere ledende politikere snudd, blant andre ordfører Anders Christiansen (Ap). Det kan ha hatt betydning for at det er såpass jevnt nå i Birkenes. Så er det også et interessant poeng at holdningen til sammenslåing er mest positiv i de kommunene som ligger på andre siden av fylkesgrensen.

Alle i alle kommuner har alt å kjempe for.

På vestsiden av «byen» er bildet klarere. Nei-siden leder mer enn feilmarginen kan forklare. Særlig for Søgne-ordfører Astrid Hilde (Ap) er disse tallene en nedtur.

LES OGSÅ: Nei til K5 i vest, uavgjort i øst

Men her er også bildet mer komplisert. I Søgne og Songdalen kan innbyggerne også stemme for et tredje alternativ i folkeavstemningen; sammenslåing med hverandre. Og jo flere alternativer innbyggerne har, desto vanskeligere kan det bli for politikerne å tolke resultatet.

Men dette kan også gi dem større handlingsrom. Og i Søgne, hvor nei-siden er sterkest, vil de fleste politikerne for alt i verden ikke skille lag med Songdalen. Det betyr at hvis et flertall i Songdalen skulle stemme for en storkommune, kan de dra med seg et motvillig Søgne.

LES OGSÅ: — Tyngdepunktet kan blir flyttet mot øst

Det er mye «hvis» og «såfremt» i denne saken. En forhåpentligvis grundig innbyggerundersøkelse skal studeres. Og folkeavstemningene skal tolkes. De fleste ledende politikerne har hittil sagt at de ønsker å se an både valgdeltakelsen og resultatene, før de bestemmer seg. Det gjør de lurt i. Flere av folkeavstemningene ellers i landet tidligere denne uka endte opp i det rene kaos. I kommunen Vestnes på Nordvestlandet deltok bare drøyt 36 prosent av de stemmeberettigede. Og en tredel av disse stemte for sikkerhets skyld blankt.

Så må vi understreke at dette er målinger med «bare» 300 respondenter i hver kommune. Det gir betydelige feilmarginer. Men de gir like fullt et godt stemningsbilde. Og det er nå sånn at alle i alle kommuner har alt å kjempe for.

De neste fem ukene, og de nærmeste ukene etter det, blir ekstremt spennende.