— Skaden har aldri fått tid til å lege seg. Den er blitt slått opp og slått opp. Det har vært så mange viktige kamper at jeg har måttet være med. Jeg har spilt kamp hver tredje dag, forteller Myrhol. Og skaden det dreier seg om oppsto for fire-fem uker siden og en strekk i skulderen.

— Planen har vært at jeg skulle prøve å rekke kamp nummer to mot Kroatia (returkampen i Varazdin søndag). Det er ikke sikkert at det går, men jeg håper, sier gutten som spiller på det høyeste nivået av alle nordmenn i utenlandsk håndball. Myrhol håper han får med seg én tittel til før han forlater Bundesliga til fordel for Danmark.

— Serien er kjørt for lenge siden. Den vinner Kiel. Men vi er i semifinalen i cupen. Semifinale og finale spilles neste helg, forteller Myrhol.

Gleder seg til Danmark

Helgen 6. og 7. juni pakker Myrhol flyttelasset og tar med seg kone og to barn til Skjern i Danmark. Det ser han frem til.

— Kampprogrammet er ikke så mye mindre i Danmark, men jeg har regnet ut at det blir 40 reisedager mindre. Det ser kroppen frem til. Jeg var lenge skeptisk til om jeg hadde tatt det riktige valget, men nå gleder jeg meg til ny klubb og til å få spille forsvar igjen, forteller 32-åringen.

I det norske landslaget har Myrhol i mange år blitt sett på som klippen i forsvar, men i Rhein-Neckar Löwen har han spilt nesten bare angrep de siste sesongene.

Klar for EM-spill

Norges EM-deltagelse i Polen i januar er neppe avhengig av utfallet mot Kroatia. Det er Tyrkia og Nederland det gjelder å få bak seg på tabellen. Norge slo Tyrkia med ni mål hjemme og Nederland med åtte mål borte og er favoritt også i returkampene (Tyrkia-Norge i Ankara 10. juni og Nederland-Norge i Trondheim 14. juni).

— Det EM-sluttspillet er jeg sikker på at vi kommer til. Og gjør vi ikke det, så er det fordi vi ikke har noe der å gjøre, sier Myrhol, som betegner Kroatia som en perfekt motstander i en utsolgt DNB-arena i Stavanger.

— De er «dritgode», men det er et lag som fort kan senke seg litt ned. Da skal vi være der. Det er en sterk, indre tro i laget, sier 32-åringen, som på sin side holder på med øvelser, tøyinger og behandlinger.

Sagosen på vei opp igjen

Også landslagssjef Christian Berge er ganske optimistisk.

— Det er mye sult i denne gjengen. Det vises på treningene. Men vi er avhengig av en bra dag for å slå dem – selv om det er en klassisk måte å si det på, sier Berge, som gleder seg over at Sander Sagosen er på vei opp igjen etter å ha slitt en del med skader.

- Hvor stor er seierssjansen?

— Prosentregningen overlater jeg til Drillo. Vår sjanse ligger i at vi ikke gjør for mange feil og at vi kan kontre mot dem, sier Berge.

Kroatia har byttet landslagssjef etter at laget ble «bare» nummer seks i VM i Qatar i vinter. Trener Slavko Goluza trakk seg nesten umiddelbart og ble erstattet av Zeljko Babic. Han har byttet ut tre av spillerne fra VM-laget.