ANTERSELVA: Med klokskap og rutine gikk Ann Kristin Aafedt Flatland seg inn til en overraskende sjetteplass på jaktstarten i Anterselva.

I slutten av april ble hun mamma til datteren Anne, og tiden etter det har treningen vært rettet inn mot OL i Sotsji. Nå kan blir det start i VM i Nove Mesto — om hun vil det selv.

Overrasket selv

- Lysten til å gå VM i februar begynner å komme der for fullt. Og, ja, jeg er litt overrasket over at jeg hevder meg så bra som dette. Treningsgrunnlaget er ikke så godt som det konkurrentene har, men likevel går jeg bedre på ski enn jeg hadde håpet på på denne tiden, sa Ann Kristin Aafedt Flatland etter sin sjetteplass på jaktstarten.

30-åringen var bare 51,7 sekunder bak Tora Berger i mål og gikk seg opp tre plasser bare på den siste runden etter siste stående.

— Jeg hadde et håp om å hevde meg bra om jeg traff blinkene. I dag prøvde jeg å gå fornuftig, men fikk kjenne det litt etter at jeg hang på Tora (Berger) i to av rundene. Det straffet seg litt, men da jeg gikk litt roligere på tredjerunden viste det seg at jeg hadde godt med krefter å ta av inn mot mål, sa Ann Kristin Aafedt Flatland.

Stafetten frister

Veteranen fra Vik i Sogn har likevel ikke overbevist seg selv om at hun skal stille til start i VM om tre uker. Planen har hele tiden vært å bruke denne vinteren til å trene seg i form igjen med tanke på OL neste år.

— Først må jeg bli tatt ut til VM, men jeg reiser ikke til VM for å kjempe om 30. plasser. Jeg vil ha mulighet til å hevde meg. Blir jeg tatt ut og jeg bestemmer meg for å delta, må jeg bruke dagene og ukene fremover godt. Restituere best mulig og samtidig få fylt på med litt grunntrening. Vi er et godt lag nå, og jeg skal innrømme at stafetten frister. Der har vi et godt og jevnt lag i nå, sier Ann Kristin Aafedt Flatland etter sjetteplassen.