ANTERSELVA: Konkurrentene skjelver når de vet at Tora Berger står ved siden av dem på siste stående skyting. Ofte er de sjanseløse. På jaktstarten i Anterselva skjedde det igjen.

— Jeg fikk ikke med meg at det var mye bomming på de fremste skivene. Jeg var bare opptatt av å få ned mine blinker, og ante ikke at jeg ledet. Først utenfor stadion gikk det opp for meg, og da var det bare å gi full gass. Men formen kjennes bra selv om jeg har mange løp i kroppen nå de siste ukene, sa Tora Berger etter nok en verdenscupseier.

Hennes sjette i rekken denne sesongen, og sin 22. i karrieren - like mange som Liv Grete Skjelbred Poiree.

Ikke trygg

Før løpet var 31-åringen litt usikker på seg selv. Litt sliten, og med en bom både på andre liggende og første stående skyting, trodde hun sjansene til både seier og pallplassering var forsvunnet. Inn til siste skyting lå hun i underkant av 40 sekunder bak teten. Det skulle vise seg ikke være uoverkommelig.

— Utover i løpet kjente jeg at kroppen responderte bra. Det er klart jeg er fornøyd når det blir seier til slutt. Men trygg følte jeg meg ikke. Jeg visste det var jenter som kom bak og som går fort på ski, sa Tora som likevel hadde en margin på 18,9 sekunder til Olena Pidhrushna fra Ukraina i mål.

Finske Kaisa Mäkäräinen skjøt seg bort fra seierssjansen med fire strafferunder, men viste med sin tredjeplass at hun blir en løper å regne med når det drar seg til VM i Nove Mesto om knappe tre uker.

Sett med norsk øyne ble denne jaktstarten en stor opptur i og med at Ann Kristin Aafedt Flatland gikk seg inn til en knallsterk sjetteplass fra startnummer 20, og Synnøve Solemdal var også lenge med i kampen etter bare to strafferunder, men fikk overdose av melkesyre på sisterunden og endte til slutt på niendeplass. Siste norske deltaker, Tiril Eckhoff, kom inn på 29. plass.

Hjem for å hvile

Den suverene verdenscuplederen reiser nå hjem for å lade batteriene frem til VM.

- Den første uken blir det mest hvile og rolig trening. Så går jeg NM-stafetten i langrenn neste søndag for Varden før vi møtes på Beitostølen til VM-oppkjøringen, sa Tora Berger før hun pakket sammen sakene sine på stadion i Anterselva og satte kursen hjemover.