AMSTERDAM: — Jeg burde nok ha lagt bort telefon og Facebook til jeg var ferdig med konkurransen. Men så lærte jeg i alle fall noe før OL, sa Amalie Iuel etter finalen på 400 meter hekk.

— Det kom så mange hyggelige hilsner etter løpet lørdag, flere hundre meldinger på Facebook. Det var veldig moro, men jeg sovnet ikke før ett halv to - og så våknet jeg noen ganger igjen. Jeg kjente da jeg våknet at jeg var sliten og tappet for energi, sier Tyrving-jenta, som fikk et hardere program enn de toppene. De 12 beste slapp kvalifiseringen som 22-åringen måtte gjennom.

Saktere i finalen

Iuel fikk ikke opp samme fart i finalen på langhekken som hun gjorde i semifinalen lørdag. Da ble det norsk rekord med 55.79. I finalen ble det 56,24. Det hadde imidlertid ikke hjulpet så mye om Amalie hadde løpt på 55.79, det hadde gitt bare ett hopp opp på resultatlisten.

Sara Slott Petesren sikret Danmark det første gull med en vinnertid på 55,12. I fjor var hun bare 18/100 unna VM-bronsen.

Tyrving-jenta har mye å gå på når det gjelder hekkepasseringer, men har fem uker på seg frem til OL for å finpusse teknikken.

— Nå blir det en uke i Frankrike med familien. Så blir det NM og deretter avreise til Rio, sier Iuel, som tror at hun kanskje kunne kjempet om en medalje hvis kroppen hadde virket like bra som lørdag.

— Selv om bena var tunge, så prøvde jeg å åpne hardt. Hadde jeg ikke prøvd, ville jeg ha angret.

Men hun angret mest på tidsbruken lørdag kveld.