24-åringen fra Farsund hadde ifølge dommen fra Kristiansand tingrett kranglet med kjæresten på en fest i Søgne natt til torsdag 10. juli i fjor. Han hadde mistet lappen etter fyllekjøring bare tre uker tidligere, men satte seg likevel bak rattet i den avskiltede bilen for å komme bort fra krangelen.

Et vitne så farsundsmannen kjøre i svært høy hastighet, og varslet politiet. De satte opp en veisperring ved avkjøringen til Sjøllingstad, vest for Mandal, for å stoppe ham.

Men cirka 500 meter før veisperringen, like ved Vestre Skogsfjord, kom den domfelte over i feil kjørefelt og kolliderte med en taxisjåfør.

Taxisjåfør ble sykemeldt

Taxisjåføren fikk alvorlige skader og har vært 100 prosent sykemeldt siden ulykken for 15 måneder siden. I dommen heter det at hun har fått redusert livskvaliteten etter ulykken.

Både hun og den domfelte mannen ble fraktet til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Kristiansand i ambulanse. Mannen fikk ikke like alvorlige skader, og var tilbake i jobb etter to-tre uker.

To timer etter ulykken skjedde ble det tatt blodprøve av mannen, som viste en promille på 1,33. Målinger av bremsesporene gjort av Statens vegvesen viser at farten må ha vært minst 130 km/t.

I retten erkjente 24-åringen straffeskyld for promillekjøring, alt for høy fart, kjøring uten gyldig førerkort og å for å ha kjørt bil uten skilter. Han husket dog ikke alt som skjedde.

51.000 i bot

I tingretten ble mannen dømt til sju måneders fengsel, hvorav to måneder ble gjort betinget.

I tillegg må han betale en bot på 51.000 kroner og et oppreisingsbeløp på 75.000 til den kvinnelige taxisjåføren han kolliderte med. Han ble også fradømt retten til å føre motorvogn for alltid. Retten tok mannens uforbeholdne tilståelse til etterretning, men fant det skjerpende at han er domfelt for promillekjøring to ganger tidligere.

En av promillekjøringene som var skjerpende skjedde 17. november i fjor, altså fire måneder etter ulykken mannen nå er dømt for. For denne ulykken er han fra før av dømt til 50 dagers fengsel for promillekjøring og fartsovertredelse.