— Politiet har vært nettopp i kontakt med sykehuset, som forteller at skadene på de to personene som var involvert i ulykken er moderate. Det er med andre ord ikke snakk om livstruende skader, sier operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt klokka 09.45. To biler frontkolliderte på E 39 vest for Mones i Mandal rett etter klokka 2 natt til torsdag. Det er en mann og en kvinne som er fraktet til Sørlandet sykehus Kristiansand (SSK) etter ulykken. E 39 var stengt i over fire timer etter ulykken.

Store skader

— Det kan se ut som om en Toyota har kommet østfra, havnet over i motsatt kjørefelt og truffet en Citroên, sier operasjonsleder Audun Eide.

Ulykken skal ha funnet sted her, rett vest for YX Mones i en 60-sone. Foto: Google Map

— Føreren av Toyotaen er en mann på 22 år, mens føreren av den andre bilen var en kvinne på 42 år. Begge bilførerne er fra Vest-Agder, tilføyer han.Eide legger til at det er store materielle skader på begge bilene, men at pasientene var ved bevissthet da de ble kjørt avgårde i ambulanser til SSK.

Stengt vei

— En krimtekniker fra politiet og personell fra ulykkesgruppen til Statens vegvesen ankom litt etter klokka 4 og skal gjøre sine undersøkelser, forteller operasjonsleder Audun Eide.

Det er rutinemessig tatt blodprøve av bilførerne ettersom det er snakk om frontkollisjon.

— Jeg vil understreke at det så langt ikke er mistanke om kjøring i påvirket tilstand hos noen av sjåførene, påpeker operasjonslederen.

— De kriminaltekniske undersøkelsene viser at det er skrensespor på stedet fra Toyotaen, men det er for tidlig å si noe om farten, sier Eide.