Linda Bernander Silseth har blitt valgt som ny styreleder i Norsk Tipping. Hun ser på det å bli spurt som en stor tillitserklæring.

– Jeg har stor respekt for de utfordringene og de oppgavene som ligger i styreledervervet i forhold til Norsk Tipping. Det er fremfor alt en stor tillitserklæring at jeg ble tilbudt plass som styreleder, sier Bernander Silseth til Fædrelandsvennen.

Første kvinne

Bernander Silseth trer inn i styret som den første kvinnelige lederen i Norsk Tipping. Selv synes hun det er veldig gøy, ettersom hun er engasjert for kvinner i lederposisjoner, men håper ikke kjønn var årsaken til tilbudet.

Linda Bernander Silseth, opprinnelig fra Kristiansand, kommer fra stillingen som toppsjef i Flytoget til ny styreleder i Norsk Tipping. Foto: NTB Scanpix

– Jeg syns det er veldig gøy at de har engasjert en norsk kvinnelig næringslivsleder i den rollen. Nå er det vel sånn at kjønn i denne sammenheng er underordnet. Jeg håper valget mest falt på grunn av kompetanse og erfaring, sier hun.

Erfaring fra tidligere verv

Den nye styrelederen håper de erfaringene hun har fra tidligere verv vil være positive for de arbeidsoppgavene hun nå skal ta fatt i. Hun tror det er en sammenheng mellom jobben hun har i Flytoget og arbeidsoppgavene hun får som styreleder i Norsk Tipping.

— Jeg har fått lov til å jobbe i Flytoget med vekt på samfunnsansvar. Tog er i seg selv svært viktig for å få samfunnets maskineri til å gå rundt. Vi har jobbet med å ta på oss viktige samfunnsoppdrag. Det ligger mye av dette i Norsk Tipping. Du må ha evne til å jobbe med utvikling og innovasjon, ved hele tiden å fornye deg i forhold til hva markedet ønsker og hva kundene har behov for, sier Bernander Silseth.

Hun forteller hun vil sørge for at det jobbes effektivt, for at mest mulig av inntekten skal gå tilbake til formålstjenlige oppdrag.

— Det blir viktig for Norsk Tipping, og i Flytoget har vi levert et solid utbytte til den norske stat. Der ligger det en verdi jeg håper på å ta med meg inn i det nye ledervervet.

Alle styremedlemmene fornyet

Bernander Silseth tar over etter Lars Sponheim som har sittet som leder i seks år.

— Med Linda Bernander Silseth har Norsk Tipping AS fått en styreleder med erfaring fra statlig eide virksomheter, det private næringslivet og styrearbeid. Sammensetningen for øvrig sikrer bred kompetanse og allsidighet, sier kulturminister Thorhild Widvey i ei pressemelding.

Heller ingen av de resterende medlemmene fortsetter i styret. Det nye styret består nå av Bjørn Maaseide, David Hansen, Anne Lise Meyer, og Svein Roger Selle. Dag Westby og Line Rustad har vært første og andre varamedlem siden 2009. Begge fortsetter.