START-AALESUND 1-4

Det så mørkt ut da AaFK lå under 1–0 til pause og Bjørn Helge Riise haltet rundt på banen. Men en enorm snuoperasjon etter pause ga nytt liv til håpet om å berge plassen.

KOMMENTAR:

Og det er faktisk første gangen AaFK har snudd en seriekamp fra å ligge under til å vinne i år. 16 ganger tidligere har AaFK ligget under, der det har endt med tap 12 ganger og fire uavgjort.

God stemning på Aalesund-benken da målene etter hvert begynte å rulle inn. Foto: NTB scanpix

– Ojsann, det var jeg ikke klar over. Det var litt av en kamp å få det til på, sier Trond Fredriksen og gliser bredt.Han var svært stolt av laget etter snuoperasjonen fra 0–1 til 4–1. AaFK-treneren trekker fram kaptein Bjørn Helge Riises innsats, som valgte å spille lenge selv om han var skadet.

Ble tatt tøft

– Jeg visste at jeg hadde fått tyn fra gutta om jeg hadde gått av til pause, så det var bare å bite tennene sammen og kjøre på, sier Riise og gliser.

Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise etter kampen. Foto: NTB Scanpix

Men det var ikke mye glis da AaFK-kapteinen ble tatt stygt mot slutten av første omgang. Dommer Tommy Skjerven presterte utrolig nok å ikke gi Start-spilleren gult kort.Da Riise testet foten etter pause før resten av spillerne kom på banen, så ristet han på hodet og slo en ball hardt i bakken. Det virket som han måtte gi seg, men da lagkameratene kom løpende på banen gikk han som normalt og fyrte opp stemningen.

Ville bytte ut Riise

– Jeg hadde tenkt å bytte ham ut i pausen, men disse Riise-guttene gir seg ikke så enkelt. Han ga alt han kunne så lenge det gikk, og det er utrolig imponerende, sier Trond Fredriksen.

AaFK-trener Trond Fredriksen smilte etter matchen. Foto: NTB Scanpix

Og typisk nok var det nettopp Riise som satte inn utligningen etter 52 minutter. Edwin Gyasi dro seg inn i banen og la ut til Riise som skjøt i mål fra 17–18 meter.– Det var utrolig å se den ballen gå i mål, det var så viktig at vi fikk ei tidlig scoring, sier Gyasi.

Fire målgivende

Nederlenderen våknet for alvor opp etter pause. Først serverte han Riise, så fulgte han opp med målgivende pasninger på de tre neste målene også.

– Jeg er så utrolig glad for at vi vant denne kampen. Det handler om klubbens framtid, og vi skal ikke rykke ned, sier han.

Etter 1-1-scoringen bølget kampen fram og tilbake i en periode, men det siste kvarteret var AaFK overlegne. Aron Thrandarson stanget først inn 2–1 på et innlegg fra kanten etter 74 minutter, så fulgte innbytter Fet på to minutter senere med sin andre scoring på A-lagsnivå. Den siste scoringen satte Franck Boli inn tre minutter før slutt.

Gårsdagens trepoenger gjør at AaFK klatrer opp på kvalikplass før Stabæks kamp søndag.