START-AALESUND 1-4

Start har nå spilt 38 (!) seriekamper på rad uten å vinne. Den forrige seieren kom 4. juli i fjor, og det er 433 dager siden.

Under Steinar Pedersen var dette kamp nummer 23 uten seier. Det har blitt ni poeng i eliteserien siden han kom inn som hovedtrener før årets sesong.

Aalesund kunne juble for tre viktige poeng i Kristiansand. Foto: NTB Scanpix

Det så imidlertid lyst ut mot Aalesund. Start gikk til pause med en 1-0-ledelse. Målet var en perle av innlånte Chidiebere Nwakali, som limte ballen i krysset fra langt hold etter 18 minutters spill.Aalesund kom kraftig tilbake etter pause, og scoret tre ganger. Bjørn Helge Riise utlignet til 1-1 etter 52 minutter, mens islandske Aron Elis Thrandarson, Sondre Fet og Franck Boli scoret de tre siste målene.

Treneren beklager

— Dette oppleves som et mareritt. Dette går på stoltheten løs. Vi blir rett og slett pisset på – igjen, sier Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal.

— Jeg beklager overfor supporterne våre den måten vi opptrer på. Vi hadde en god og tydelig pauseprat, også gikk vi ut og rygget ned i bukta. Vi bare ventet på at Aalesund skulle straffe oss, sier Start-trener Steinar Pedersen.

— Totalen er bare at det er for dårlig. Du kan være så god du bare vil på trening, men det er utpå her hver kamp man må prestere. Vi kan ikke spille i 45 minutter også sove i 45 minutter, sier Start-keeper Håkon Opdal.

— Akkurat nå er det blytungt. Det er helt jævlig. Vi følger planen i 45 minutter, så kommer vi utpå i andre omgang og da er det helt natta, sier Espen Børufsen.

Kjempebom

Aalesund begynte bunnkampen best på Sparebanken Sør Arena. Bjørn Helge Riise testet blant annet skuddfoten fem minutter ut i omgangen, men forsøket fra langt hold gikk like utenfor den høyre stolpen til Håkon Opdal.

To minutter senere fikk Mustafa Abdellaoue tidenes mulighet til å gi Aalesund ledelsen. Spissen ble spilt alene gjennom av Mikkel Kirkeskov, og Starts keeper. Han trengte bare å sette ballen i det tomme buret, men klarte utrolig nok å treffe nettveggen.

Kanonscoring

Start kom mer med utover i omgangen, og sin første mulighet da klokka gikk mot 16 minutter. Chidiebere Nwakali tok ned en pasning på brystet rett utenfor 16-meteren til Aalesund, og klinte til. Han traff godt, men keeper Andreas Lie hang bra med, og fikk fistet ballen over.

Start tok ledelsen. Men det holdt på ingen måte. Hjemmelaget tapte 1-4. Foto: NTB Scanpix

Minuttet senere traff nigerianeren bedre på forsøket sitt. Start hadde en corner, som Aalesund-forsvaret fikk klarert. Ballen havnet i beina på Nwakali, som fra rundt 25 meters hold limte ballen i krysset bak en sjanseløs Andreas Lie. En drømmescoring av den innleide Manchester City-spilleren, og 1-0 til Start.

God mulighet

Seks minutter før pause kunne det ha stått 2-0. Dennie Antwi fikk ballen på kanten. I feltet løpte Espen Børufsen seg fri fra oppasseren sin. Antwi la en hard pasning i rommet mellom Aalesunds keeper og midtstopper, men Børufsen klarte ikke å få foten på ballen.

Ingen av lagene klarte å presse fram en siste sjanse før første omgang ble avsluttet, og sørlendingene kunne dermed gå til hvilen med en 1-0-ledelse.

Aalesund slo tilbake

Aalesund begynte den andre omgangen best, og det tok ikke lang tid før lagene var likt på Sør Arena.

Glissent på tribunene og dårlig stemning. Og et lag som ikke vinner. Nok en gang vant motstanderen på Sparebanken Sør Arena. Foto: NTB Scanpix

Bjørn Helge Riise hadde plassert seg rett utenfor 16-meteren til Start, og fikk ballen servert. Erlend Segberg klarte ikke å komme opp i press, og den tidligere landslagsspilleren plasserte ballen helt nede i det høyre hjørnet til Opdal.Start fikk frispark i farlig hold da klokka gikk mot 58 minutter etter at Nwakali ble lagt i bakken. Dulee Johnson tok dødballen, og prøvde å sette ballen oppe i det venstre hjørnet. Skuddet var imidertid for løst, og Lie plukket lett ned ballen.

Halvsjanser

Hjemmelaget forsøkte å ta tilbake initiativet i kampen, og hadde to halvgode muligheter ved en god Nwakali. Først presset han fram en corner med et langskudd fra like utenfor 16-meyteren.

23 minutter før slutt hadde han nok et forsøk, men denne gangen reddet Aalesunds keeper enkelt.

Espen Børufsen kom nærmere da han la inn da klokka passerte 69 minutter. Innlegget gikk via en Aalesund-spiller, og satte keeper helt ute av spill. Heldigvis for gjestene så gikk ballen like utenfor den ene stolpen.

Raknet helt

1-1 ble til 1-2 til Aalesund 16 minutter før slutt. Edwin Gyasi fikk legge inn fra høyresiden. Inne i Starts felt fikk islandske Aron Elis Thrandarson stå helt alene og heade inn 1-2. Vondt gikk til verre to minutter senere. Denne gangen var det bortelagets innbytter Sondre Fet som kunne juble. Gyasi var tilrettelegger også denne gangen, og trillet ballen til Fet, som satte inn 1-3. Ydmykelsen ble komplett tre minutter før slutt. Frank Boli ble spilt gjennom, og gjorde ingen feil alene med Håkon Opdal.

Start klarte aldri å svare, og dermed ble det tap nummer 14 for sesongen. 1-4 mot bunnkollega Aalesund, en kamp Start var favoritt til å vinne...