Som Aftenposten skrev i dag har landslagssjef Thorir Hergeirsson hatt problemer med å få hele kabalen til å gå opp innen den fristen han selv har satt opp. Derfor ble bare 12 av de 16 spillerne tatt ut i første omgang.

Hergeirsson har tidligere sagt at Linn Jørum Sulland må vise mer, og han tok henne ikke ut i det første uttaket. Men om han vil utelate Norges beste distanseskytter i neste omgang er vel heller tvilsomt.

— Sulland ser ut til å være veldig på gang, men vi vil se an om hun tåler belastning etter litt skadeproblematikk i sommer, sier Hergeirsson, som har mange venstrehendte han skal vurdere. Fem spillere konkurrer om det som trolig er to ledige plasser: Sulland, Stine Skogrand, Maja Jacobsen, Ida Bjørndalen Karlsson og Amanda Kurtovic.

Klare før firenasjoners?

Landslagssjefen håper han kan ta ut resten av troppen før Møbelringen Cup begynner i Larvik 27. november.

— Vi har erfart at det kan være en fordel å ha alle klare før Møbelringen. Vi har lite tid sammen, og det kan være greit å unngå usikkerhet gjennom turneringen, sier sjefen, som nå får ytterligere to serierunder på seg til å vurdere hvem som skal få de fire siste plassene. I tillegg får han sett Sulland i Champions League.

På strek står den siste plassen mellom Vilde Mortensen Ingstad fra Oppsal og Maren Gundersen fra Byåsen. Begge får rosende omtale av sjefen.

— Vilde er en spiller vi vil få høre mye om i fremtiden. Hun har et stort utviklingspotensial. Maren er en jente født i 1988 som har blomstret sent, men har hatt en bemerkelsesverdig utvikling denne sesongen – noe av det bratteste vi noen gang har sett.

Som en eneste av spillerne var Veronica Kristiansen til stede på uttaket. Om hun ble overrasket over at Sulland ikke kom med?

— Det har jo ligget litt i luften at Thorir ville vente litt med å ta ut alle. For å være ærlig så har jeg vært mest spent på om jeg kom med selv. Selv om jeg har hatt troen, er det alltid en viss usikkerhet. Jeg ble 10-15 kilo lettere da jeg kom med, sier «Vikky» og smiler.

De EM-klare

Disse 12 fikk klarsignal på EM-møtet tirsdag formiddag:

Keepere: Kari Aalvik Grimsbø, Esbjerg, og Silje Solberg, Holstebro.

Høyreving: Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Larvik. På vent: Stine Skogrand, Tertnes, og Amanda Kurtovic, Oppsal.

Høyre back: Nora Mørk, Larvik. På vent: Linn Jørum Sulland, Larvik, og Ida Bjørndalen Karlsson, Vejen.

Midtback: Karoline Dyhre Breivang, Larvik, og Stine Bredal Oftedal, Issy Paris.

Venstreback: Ida Alstad, Midtjylland, og Veronica Kristiansen, Glassverket. På vent: Betina Riegelhuth, Storhamar.

Venstreving: Camilla Herrem, Baia Mare, og Sanna Solberg, Larvik.

Strek: Heidi Løke, Györ, og Pernille Wibe, Issy Paris. På vent: Maren Gundersen, Byåsen, og Vilde Mortensen Ingstad, Oppsal.

Oppkjøringen

Håndballjentene spiller disse tre oppkjøringskampene før EM-starter:

27.11 N-Danmark, Larvik kl. 21.14

28.11 N-Frankrike, Larvik kl. 19.15

30.11 N-Serbia, Oslo Spektrum kl. 16.15

EM i Debrecen

7.12 N-Romania kl. 18.15

9.12 N-Ukraina kl. 18.15

11.12 N-Danmark kl. 20.30