— Nei, for så vidt ikke. At Thorir bare tok ut 12 av de 16 han skal ha med, forteller vel at han fremdeles er i tenkeboksen på en del ting. Det går mot noen spennende dager, forteller Tertnes-profilen. I går kveld fikk hun en telefon fra landslagets assistenttrener Nia Hermansson Högdahl, med beskjed om at hun er satt på vent – i lag med flere potensielle EM-farere. Noen grunn for at hun er utelatt, fikk hun ikke.

— Men det er tøff konkurranse om plassene. Derfor har jeg forberedt meg på det "verste" – for å ikke blir for deppet om det ikke går veien. Tror det er lurt.

Profiler venter på svar

I media har det vært mye fokus på hvem som skal bekle høyre backplass sammen med Nora Mørk. Linn Jørum Sulland? Amanda Kurtovic? Stine Skogrand? Svaret kommer i løpet av uken. Men om sistnevnte reiser til Kroatia/Ungarn, ser hun på vingplassen som sin eneste mulighet. Der er foreløpig Linn Kristin Riegelhuth Koren eneste uttatte.

— Ja. Kommer jeg med, blir det nok som kantspiller. Selv om jeg først og fremst ser på meg selv som en back.

Og nettopp det er utfordringen Stine Skogrand har måttet leve med denne høsten. I Ternes-drakt har 21-åringen stått frem som bakspiller. I hver eneste kamp. Hun har da ikke fått vist seg frem på høyrekanten, der landslagsledelsen ser for seg Skogrand som en mulig bidragsyter i det kommende europamesterskapet.

— Det stemmer, det. Signalene fra landslagsledelsen går på at jeg er mer aktuell på kant enn som bakspiller.

- Om du skulle få velge posisjon selv?

— Jeg liker meg best som bakspiller, for å si det sånn. Uten at jeg helt har fått det til denne høsten. Jeg har vært for ustabil i prestasjonene.

At fraværet av den tidligere playmakeren Stine Lund Andreassen (nå Frankrike-proff) har påvirket spillet hennes, avvises ikke. For mens Skogrand sist sesong hamret inn 93 spillemål, har denne høsten foreløpig innbrakt 28. Noe etter skjema, med andre ord.

— Nå alternerer vi mellom to midtbacker. Og selv spiller jeg opp andre mer enn sist sesong. Så litt annerledes er det. Naturlig nok.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson kommer til å ta ut de resterende fire spillerne i løpet av uken. Han venter altså ikke til Møbelringen Cup 28.–30. november er over.

— Vi trenger tiden sammen. Derfor tar jeg ut resten av troppen de nærmeste dagene. Og Stine er aktuell. Hun er en sterk flerposisjonsspiller. Slik jeg ser det nå er der fem venstrehendte spillere som konkurrerer om to ledige plasser, sa Hergeirsson under presentasjonen for noen minutter siden.

Her er den foreløpige troppen: Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg - Sanna Solberg, Camilla Herrem, Linn Kristin Riegelhuth Koren, Pernille Wibe, Heidi Løke, Karoline Dyhre Breivang, Veronica Kristiansen, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Ida Alstad.