BRUKSVALLARNA: Petter Northug, som i dag skal gå 10-kilometer klassisk i den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna, har valgt en utradisjonell skidress til løpet.

Northug skal gå i en drakt med svenske farger, og Adresseavisen fikk i formiddag se drakten som VM-kongen fra Falun skal konkurrere i.

Gikk med «Nollthug»

Det er ikke første gang Northug sjokkerer med draktvalget under konkurranser i Sverige. I 2011, på høsten etter ski-VM i Oslo, deltok Northug i den svenske sesongåpningen. Da hadde han en spesiallaget drakt påskrevet «Nollthug». Det var et stikk til den svenske Aftonbladet-kommentatoren Lasse Anrell, som før Oslo-VM hadde tippet null gull til skistjernen fra Mosvik.

I Bruksvallarna i dag går Petter Northug sitt første skirenn i Sverige etter VM-suksessen i Falun. Han har trent i Härjedalen siden onsdag kveld.

— Drakta er som en takk for sist fra Falun. Dette er en liten markering av det, sier Northugs manager Are Sørum Langås, som også er på plass i Bruskvallarna.

— Ingen landslagsdrakt

- Er det en svensk landslagsdrakt?

— Det er det ikke. Den er litt inspirert. Hvis det blir tatt ille opp, så er den også inspirert av fargene til Strindheim, smiler manageren.

Det er få norske løpere på startstreken i dag. Verken Niklas Dyrhaug eller Petter Northugs brødre Tomas og Even skal konkurrere i dag.

Northugs trener Stig Rune gjorde det klart overfor Adresseavisen i går at det er uaktuelt for Northug å stake gjennom løypa i dag.

Skal gå med festesmurning

— Løypa her i Bruksvallarna er ingen utpreget stakeløype, men det vil ikke overraske meg om noen staker her, sier Kveen.

- Ville Northug ha staket i løypa hvis det var verdenscup?

— Det er vanskelig å si. Kanskje hadde han vært inne på tanken. Men vi tenker nå på Kuusamo, og der er det uaktuelt på grunn av bratte, lange bakker.