MARIENLYST STADION (aftenposten.no): Martin Ødegaard fylte VIP-rommet på Strømsgodsets hjemmebane Marienlyst Stadion i Drammen da han møtte pressen mandag. 16-åringen, som på rekordtid vokste seg for stor for Godset, Drammen, eliteserien og Norge, takket, smilte og fleipet da han møtte norsk presse for siste gang på en stund.

I løpet av uken flytter han til Madrid for å ta fatt på sin nye fotballtilværelse. Og det var en takknemlig Ødegaard som satt på podiet i Drammen sammen med Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo.

— Først og fremst vil jeg takke Strømsgodset. Det har vært fantastisk å jobbe med alle i klubben og være en del av klubben. Det har egentlig vært helt uvirkelig alt jeg har opplevd her. Med debuten, scoringer, U21-landslag, A-landslag og nå skifte av klubb. Å spille i denne klubben har vært fantastisk. Det har vært en fantastisk reise, sa Ødegaard mens han tittet ut over et samlet norsk pressekorps.

Martin Ødegaard holdt mandag pressekonferanse før avreise til storklubben Real Madrid. Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo i bakgrunnen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Flo: — Vi skal ned og besøke ham

Fra en stjernetilværelse i Norge venter en langt mer skjermet og roligere hverdag hos det spanske storlaget. Kontrakten er på tre og et halvt år, med en overgangssum på rundt 30-35 millioner kroner, og en årslønn på 15-20 millioner kroner. Men alle spørsmål om lønn ble kontant avvist i Drammen mandag.

I stedet benyttet Ødegaard anledningen til å si farvel.

— Jeg kommer selvfølgelig til å savne Strømsgodset og Drammen, sa Ødegaard.

— Vi skal nok ned og besøke ham, og han er hjertelig velkommen tilbake hit. Og han skal få trene med oss når han vil, sier Jostein Flo til Aftenposten og smiler.

- Hva ser du på som den største utfordringen ved å flytte til Madrid og bli Real Madrid-spiller, Ødegaard?

— Det blir jo et helt annet liv der nede enn det jeg har her. Jeg forlater det trygge. Så nå handler det om å komme inn i miljøet der nede. Men det tror jeg skal bli veldig bra. Jeg fikk en veldig fod følelse da jeg var der. Men det blir jo så klart litt rart å flytte fra alle her hjemme, svarte Ødegaard på Aftenpostens spørsmål.

Ikke en som blir fornøyd

- Hvilke egenskaper har du, slik du ser det selv, som gjør at du kan takle overgangen til livet der?

— Jeg er ikke en fyr som blir fornøyd. Heller ikke med bare å komme dit. Jeg vil alltid bli bedre. Og jeg tror ikke jeg kommer til å bare være fornøyd med å være i Real Madrid og hvile på det, fortsatte Ødegaard.

Han flytter ned med pappa Hans Erik. Han er forespeilet en jobb i Real-systemet.

— Jeg er 16 år, jeg tror ikke det er bra for meg å bo der alene, sa Ødegaard og flirte.

Den siste helgen i Drammen brukte han til å ta farvel med venner og bekjente. Også sine gamle venner i Strømsgodset. For mens laget dro på treningsleir til La Manga, gjorde Ødegaard seg klar til å bli Real Madrid-spiller på heltid.

— Det var trost å si hadet til lagkameratene mine, helt klart. Og så er det litt rart å tenke på at dette var den siste helgen jeg hadde hjemme i Drammen på en stund.

Godt dokumentert Europa-tur

Han ville ikke si noe om når han bestemte seg for Real Madrid. For etter noen hektiske uker var det til slutt den spanske hovedstadsklubben som vant kampen om midtbanejuvelen.

— Akkurat når jeg bestemte meg for Real vil jeg ikke si så mye om. Men det var en prosess. VI besøkte noen klubber, som etter hvert ble ganske godt dokumentert. Men det ble tatt en beslutning etter de besøkene, og vi landet på Real Madrid.

- Hvorfor?

— De har den beste treningshverdagen og har en trener som har vært en av de beste spillerne i verden, svarte Ødegaard.

Og tenker på Zinedine Zidane. Franskmannen trener Real MAdrid Castilla, som er klubbens B-lag. Det er her Ødegaard skal gjøres klar for Santiago Bernabeu og spill med Cristiano Ronaldo og resten av det stjernespekkede A-laget.

Har ikke treningsklausul

— Om man ikke lykkes i Real Madrid så er man ikke ferdig som fotballspiller. Det trenger ikke være verdens undergang om man ikke gjør det.

- Har du en klausul i kontrakten din som sier at du kan trene så mye du vil?

— Nei.

— Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang. Det blir et nivå opp fra det jeg er vant til.

Så reiste Ødegaard seg, ble ført ut til høyre på podiet og forsvant ut i den store proffverdenen.