— Vi har dessverre ingen sluttpakker å tilby de som må gå, men vil gjøre det vi kan for å hjelpe de som rammes med råd og veiledning, sier administrerende direktør Finn R. Johansen.

Otera Infra har i dag 270 ansatte. Foruten 20 i Telemark og 20-30 i Oslo, har de fleste sitt arbeidssted i Aust- og Vest-Agder. Selskapet vet ennå ikke hvilke områder eller avdelinger i organisasjonen som blir rammet av kutt.

Dropper fiber

— Vi må tilpasse oss markedet. Dette vil si at vi konsentrerer aktiviteten i prosjektmarkedet i hovedområdene våre som er elkraft og samferdsel. Fiber vil ikke lenger være et satsningsområde. Det er viktig å sikre en økonomisk forsvarlig drift, sier Finn Rune Johansen.

Han sier dette er en tung beskjed å komme med, og beklager at det er nødvendig å måtte si opp dyktige og lojale medarbeidere.

Røde regnskapstall

Otera Infra har lagt bak seg tre år med røde tall i regnskapet. I fjor ble resultatet før skatt minus 450.000 kroner, mens tilsvarende i 2013 var hele 12,4 millioner kroner i underskudd. Administrerende direktør sier det er for tidlig å kommentere årets resultat, men understreker at det er svak ordretilgang for 2016 som er hovedårsaken til nedbemanningen.

- Påvirker ikke kundene

I en pressemelding fra Otera Infra heter det at nedbemanningen ikke vil påvirke bedriftens leveranser. Alle påbegynte prosjekter vil bli videreført.

Otera Infra omsatte i fjor for 527 millioner kroner, noe som er en nedgang på 17 millioner i forhold til året før.

Otera Infra er eid av Otera, som igjen er et selskap i Agder Energi. Otera bygger, drifter og vedlikeholder teknisk infrastruktur. Hovedkontoret ligger i Kristiansand.