Viking – Rosenborg 4-2

Viking hadde seks sjanser i kampen, de scoret fire ganger. Med andre ord var effektiviteten meget bra i søndagens oppgjør. Noe også trener Kjell Jonevret var enig i.

— Vi scorer tre kjappe i den første omgangen, stort flere sjanser hadde vi ikke i den omgangen. Og det er godt å ta med seg videre at vi ikke trenger mange sjanser for å score mål. Slik effektivitet håper jeg at vi kan ta med oss videre inn i sesongen, mener han.

Det var Rosenborg som åpnet best og allerede etter tre minutter kunne de fort ha tatt ledelsen. Pål Andre Helland kom seg fint fri på høyresiden, men Tomas Malec tok seg alt for god tid og skuddet hans ble blokkert av Viking-forsvaret.

Like etter var Veton Berisha nær ved å komme seg gjennom Rosenborg-forsvaret, men en lang tå fra trønderne sørget for at Berisha ikke fikk mulighet til å avslutte.

Vidar Nisja chipper ballen i nettet bak Rosenborg-keeper André Hansen og gir Viking ledelsen. Foto: Jarle Aasland

Etter 12 minutter sørget Vidar Nisja for at de blåkledde kunne gå i ledelsen. En lekker finte og en like lekker flikk over keeper sørget for Viking-jubel. Bare fire minutter senere sørget Yann-Erik de Lanlay for at det sto 2-0 til Viking. En dårlig klarering i Rosenborg-forsvaret gjorde at ballen endte hos de Lanlay, som på en finurlig måte sendte ballen inn i nettmaskene.

Mye bra spill før pause

Og det skulle ikke stoppe der i løpet av den første omgangen. Halvtimen var spilt da Samuel Adegbenro kom gjennom og dundret ballen nede i hjørnet, utagbart for Andre Hansen i Rosenborg-målet.

Den første halvtimen vartet Viking opp med mange fine angrep og kombinasjoner mot et Rosenborg-lag som viket uvanlig tamme. Men gjestene skulle få sin redusering før pause, da de fikk et straffespark etter 36 minutter. Straffesparket satte Pål Andre Helland enkelt i mål.

Store sjanser

Det var ikke mye som skjedde innledningsvis på den andre omgangen. Ingen av lagene klarte nemlig å tilrive seg noen initiativ i kampen. Men det virket som det var ett friskere Rosenborg-lag som var banen etter pause.

Samuel Adegbenro hamrer inn 3-0 til Viking etter 31 minutter i treningskampen mot Rosenborg. Foto: Jarle Aasland

Etter 54 minutter var gjestene svært nære på å redusere hjemmelagets ledelse. Først vartet Arild Østbø opp med en kjemperedning og fikk slått til hjørnespark. Hjørnesparket ble headet like utenfor.Bare et par minutter senere var Veton Berisha nær ved å score. Han kom gjennom på venstresiden, men avslutningen endte i tverrliggeren.

Berisha øket ledelsen

Innbytter Zymer Bytyqi viste seg raskt fram etter at han kom på banen. Timen var spilt da han sendte Veton Berisha gjennom, denne gang gjorde han alt rett og dundret ballen inn til 4-1-ledelse. Han dundret ballen inn i nettmaskene fra kort hold. En kjempefin avslutning av Viking-spissen.

Viking og innbytter Suleiman Abdullahi burde øket ledelsen dryge ti minutter før slutt. Han fikk servert en lekker pasning av Jann-Erik de Lanlay, men dessverre for Abdullahi gikk avslutningen i stangen. En virkelig god overgangsmulighet for Viking.

Like etter reduserte Rosenborg ved Per Verner Rønning, men Arild Østbøs inngripen var ikke god like i forkant av scoringen.

Selv om gjestene presset en del på å få flere scoringer på slutten, endte det opp med en solid seier for hjemmelaget.

Startelleveren grep sjansen

Effektiviteten var solid, samtidig var også Jonevret veldig klar på at en del av problemene fra tidligere treningskamper var luket vekk i dette oppgjøret. Men om det er de samme 11 som startet i denne kampen, som også starter i serieåpningen, ville han ikke si så veldig mye om.

— Klart denne kampen er viktig og viser at de som fikk tillit i dag virkelig grep dem. Treningskampen Start neste helg er det flere spillere som ikke er disponible, så da kan fort andre vise seg skikkelig fram, sier han.

Han legger ikke skjul på at det ikke er hverdagskost at Viking leder 4-1 mot Rosenborg, og han følte det var naturlig at det siste kvarteret ble litt rufsete.

— Men for all del; det er ikke det siste kvarteret vi tar med oss fra denne kampen. Det som ble vist før den tid var virkelig oppløftende, mener han.

Det faktum at begge baklengsmålene til Viking kom på dødballer, gjør at Viking vil ha ekstra fokus på dette i tiden som kommer.

— Nå håper jeg denne overbevisende seieren gjør godt for spillernes selvtillit og at det også fører til at mange flere kjøper sesongkort før det hele braker løs om et par uker, understreker en meget tilfreds Viking-trener.