Barcelona-stjernen Lionel Messi og hans far, Jorge, er dømt til 21 måneders fengsel. Det melder nyhetsbyrået Reuters. I tillegg må Messi og faren betale en bot på drøyt 20 millioner kroner.

Lionel og Jorge Messi er etterforsket for skattesvik, og skal ifølge skattemyndighetene i Spania ha unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt.

Men ifølge spanske medier slipper trolig både 29-åringen og faren å sone i fengsel. Det er nemlig vanlig praksis i Spania at fengselsstraffer på under to år gjøres betinget for førstegangsforbrytere.

Les også:

Messi, som har blitt kåret til verdens beste fotballspiller hele fem ganger, har i retten hevdet at det har vært faren hans som hadde full kontroll over hvordan formuen hans ble forvaltet.

— Jeg spilte fotball. Jeg hadde ingen anelse om noe annet, har Messi fortalt i retten.

Skatteunndragelsene skal ha funnet sted mellom 2007 og 2009, og selskaper i Uruguay og Belize skal ha blitt benyttet for å begå forbrytelsene. Det skal dreie seg om penger fra sponsoravtaler. Aktoratet la ned påstand om 22 måneders fengsel for både far og sønn Messi, i tillegg til bøter.

Les også: En annen Barcelona-stjerne

Messi ga seg for øvrig nylig på det argentinske landslaget.

Onsdag kveld meldte nyhetsbyrået AFP at Messi har bestemt seg for å anke. Messi anser seg som uskyldig, og vil kjempe mot dommen.