Mexico's Francisco Fonseca celebrates his goal against Portugal during their Group D World Cup 2006 soccer match in Gelsenkirchen June 21, 2006. FIFA RESTRICTION - NO MOBILE USE REUTERS/Henry Romero (GERMANY) Foto: HENRY ROMERO
Portugal's Simao Sabrosa, left, scores on penalty to Mexico's goalie Oswaldo Sanchez, right duing the Germany 2006 Soccer World Cup, Group D, soccer match between Portugal and Mexico at Gelsenkirchen stadium, Germany, Wednesday, June 21, 2006. The other teams in Group D are Angola and Iran. (AP Photo/Martin Meissner) ** MOBILE/PDA USAGE OUT ** Foto: MARTIN MEISSNER
Mexican goalkeeper Oswaldo Sanchez (C) looks at the goal of Portuguese midfielder Maniche (L) during the World Cup 2006 group D football game Portugal vs. Mexico, 21 June 2006 at Gelsenkirchen stadium. AFP PHOTO ODD ANDERSEN Foto: ODD ANDERSEN

Et b-preget Portugal åpnet på imponerende vis i kampen som hadde null betydning for dem selv, men desto større betydning for de mexicanske motstanderne.

Luis Felipe Scolari valgte å spare samtlige spillere med gult kort fra de to første gruppekampene. Det betød at stjerner som Pauleta, Ronaldo, Deco, Costinha og Nuno Valente så kampen fra tribunen.

Mexico ville være videre med poeng, men med tap ville de være helt avhengige av hjelp fra Iran for å holde Angola unna i kampen om avansement.

Fartsfylt

En kjedelig uavgjortkamp ville passe best for både Portugal og Mexico i den siste gruppespillkampen i gruppe D onsdag. Da ville portugiserne vinne gruppa, mens Mexico vil ta seg greit videre til 8-delfinalen.

Men i stedet for en kamp på lavgir fikk tilskuerne på Veltins Stadion se en fartsfylt forestilling.

Det gikk ikke mer enn seks minutter før Portugal var i føringen. Simao skjærte inn fra venstrekanten og la ballen tilbake til Maniche som banket ballen i nett-taket fra 12 meter.

18 minutter senere slo Mexicos kaptein Rafael Marquez til med en tåpelig hands inne i feltet. Simao satte straffen sikkert i mål.

Men det tok ikke Mexico mer enn fem minutter å redusere. Fonseca var sist på ballen etter en corner.

Misbrukte straffespark

12 minutter ut i den andre omgangen hadde Mexico en eventyrlig mulighet til å langt på vei sikre avansementet.

Portugals stopper Miguel kastet seg inn i en takling der han tok alt annet enn ballen. Men Omar Bravo feide ballen høyt over mål.

Bare minutter senere ropte mexicanerne på et nytt forsøk fra straffemerket da Luis Perez gikk i bakken innenfor 16-meteren. Kampnes slovakiske dommer Lubos Michels mente imidlertid mexicaneren filmet og hentet i stedet frem det gule kortet.

Med gult kort fra første omgang måtte Perez ta den tunge veien i garderoben halvtimen før full tid.

Like etter kom dessuten meldingen om at Angola hadde tatt ledelsen mot Iran. Dermed var det kun målforskjellen som holder Mexico inne i turneringen.

Iran utlignet

De mexicanske nervene kjølnet nok likevel betraktelig da Iran utlignet mot Angola, bare kvarteret før full tid. Med poengdeling i denne kampen er Mexico på trygg grunn med sine fire poeng fra møtene mot nettopp disse to lagene.

Etter en corner fra høyre fikk Sohrab Bakhtiarizadeh stå helt umarkert foran Angolas mål og sette ballen i nettet med et elegant hodestøt.

1-1 ble også sluttresultatet i denne kampen, og dermed ble det avansement for forhåndsfavorittene fra Portugal og Mexico. Motstandere i åttedelsfinalen blir Argentina og Nederland. Hvem som møter hvem avgjøres når de to gigantene møtes senere onsdag kveld.