BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEIran's Andranik Teymourian (14) sits on the field as teammate Mehdi Mahdavikia (2) walks by after playing to a 1-1 draw in the Angola v Iran Group D World Cup soccer match at the Central Stadium, Leipzig, Germany, Wednesday, June 21, 2006. The other teams in Group D are Mexico and Portugal. (AP Photo/Julie Jacobson) ** MOBILE/PDA USAGE OUT ** Foto: JULIE JACOBSON

Optimistisk teori levnet Angola en liten sjanse til avansement, men det forutsatte hjelp fra Portugal og at afrikanerne selv slo Iran med noen mål.

Europeerne gjorde jobben sin, og Angola holdt nesten inn mot Iran, ettersom Flavio hadde headet Luis Goncalves elever i ledelsen et snaut kvarter etter sidebytte.

I stedet for et desperat scoringsjag fra Angola som fortsatt trengte et par scoringer til, viste Iran seg som de beste sluttspurterne.

Ut fra spill og sjanser var det fullt fortjent da Sohrab Bakhtiarizadeh utlignet et kvarter før slutt.

Kampen tilhørte iranerne. Angola scoret på sin første – og nærmest eneste sjanse i kampen.

Tannløst før pause

Målmaskinen Ali Daei fikk en gylden mulighet til å score sitt 110 landslagsmål i karrieren halvveis ut i første omgang, men 37-åringen headet over fra fem meter.

At dommeren la til seks minutter, er antakelig det som huskes best fra den første omgangen bortsett fra den misbrukte muligheten.

Afrikanerne satset litt mer offensivt etter sidebytte, og styrte spillet i ca. 15 minutter av annen omgang. Det ga uttelling. Men da laget måtte bytte ut sin andre av to spisser etter en times spill, var løpet nærmest kjørt.

Angola måtte i stedet håpe på flere portugisiske scoringer for å ta seg videre, da de selv ikke maktet å gjøre mål.

Iran presset voldsomt på slutten, og kunne fort snudd kampen.

Poengdelingen betyr at Iran signerer Gruppe D med ett poeng. Angola på tredje plass er slått ut med sine to poeng.