Teatersjef Birgit Amalie Nilssen gleder seg til Norgespremiere på "Min kamp". Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Han er invitert, men kunne ikke komme, forteller teatersjef for Agder Teater, Birgit Amalie Nilssen til Fædrelandsvennen.

Men selv om Karl Ove Knausgård er forhindret fra å komme på norgespremieren av «Min kamp», lover hun at det skal bli en stor fest på fredag.

- Stort og helt riktig

Teatersjefen synes det er stort, og helt riktig at norgespremieren på «Min kamp» er lagt til Kristiansand.

Teatersjef Birgit Amalie Nilssen gleder seg til Norgespremiere på "Min kamp". Foto: Kjartan Bjelland

— Karl Ove Knausgård er en av forfatterne som Ingrid Forthun (tidligere teatersjef, journ. anm.) jobbet med, for å finne forfattere som kunne skrive for scenen her. Men han forsvant ut av prosjektet fordi han holdt på med en roman, og den romanen var «Min kamp». Sånn sett er det veldig fint at han nå kommer tilbake. Det er helt i Ingrid Forthuns ånd. Helt fra premieren i Sverige har dette vært et stykke vi har vært interesserte i. Og da Riksteatret gav oss en mulighet til å samarbeide, var det en selvfølge at vi ville være med. Og i og med at han er sørlending er det åpenbart at vi må ha det her, sier Nilssen.

Premieren er utsolgt

Norgespremieren blir en samproduksjon mellom Riksteatret, Oslo Nye Teater og Agder Teater. Før forestillingen blir det førsnakk med teatersjefene og regissør Ole Anders Tandberg.

«Min kamp» settes opp sju ganger i Kristiansand, før forestillingen drar videre med Riksteatret. Av de 1600 tilgjengelige billettene er det solgt 1350. Premieren er helt utsolgt.