RIO DE JANEIRO: De norske spillerne var deppet etter tap mot Brasil i OLs åpningskamp, men trøstet seg med statistikken. Norge tapte åpningskampen både i VM i Danmark i desember og i OL i London, men sto igjen med gullet.

– Det blir en annerledes kamp mot Spania. De har en litt annen type spillere, lettere enn brasilianerne. Men også de vil spille lange angrep og prøve å dra ned tempoet, spår Hergeirsson etter 28-31-tapet mot Brasil. Han fikk god anledning til å se hva som ikke fungerte.

– Vi må løfte oss fem-seks prosent i forsvar. Både forsvar og målvakter er gode for bedre. Vårt mål er fortsatt å ha de beste målvaktene. Det hadde vi ikke mot Brasil, sier islendingen, som ventet i halvannen omgang før han byttet ut Kari Aalvik Grimsbø. Hun hadde bare seks redninger på 28 skudd, eller 21 prosent.

Bedre ble det ikke med Katrine Lunde som kom inne og tok to av ti, altså 20 prosent. Men heller ikke de brasilianske storspilte og endte på 24 i redningsprosent.

Har greid å være lur?

Norge har ofte hatt god erfaring med å hente fremtidige motstandere til turneringer. NHF bestemte seg derfor for å invitere Spania til OL-oppkjøring i Ulsteinvik i forrige måned. Etter tomålstap mot spanjolene i mars, endte med et nytt tomålstap.

– Vi skal hente frem analysen fra den kampen. Jeg har godt håp om at vi skal løse det spanske spillet når vi får forberedt oss grundig, sier Hergeirsson.

– Alle snakker om at forsvarsspillet må bli bedre, men hvordan?

– Det handler om å posisjonere seg tidligere på bevegelsene til motstanderne og lage flere brudd i spillet i stedet for bare å kontrollere. Da blir det flere skudd som ikke kommer frem. Og så skal målvaktene ta litt mer.

(Krever innlogging)

– Vi gikk i fella

– Vi visste hvordan Brasil kom til å spille. Det gikk utrolig tregt og var kjedelig å se på, men vi gikk i fella likevel, sier Nora Mørk, som var Norges klart beste spiller. Den kommende Györ-spilleren scoret på samtlige seks straffer og laget i tillegg seks spillemål på seks skudd.

– Vi har tapt åpningskampene i de to siste mesterskapene, så dette er ikke noe nytt for oss. Men nå gjelder det å snøre igjen sekken i forsvar, formaner Nora, som har Heidi Løke med seg i den målsettingen.

– Vi scorer nok til å vinne, men i forsvar henger vi ikke sammen. Der må vi opp flere hakk, vinne flere dueller og være tøffere, sier Løke.

I RIO: Arne Hole og Martin Slottemo Lyngstad (foto).

Brasil er kjent for å spille noe av den røffeste kvinnehåndballen i verden og røk på hele 16 utvisningsminutter mot Norges fire.– Det var bare at vi ikke greide å utnytte det godt nok, vi slapp til og med inn mål da de var fem mot seks, sukket Thorir Hergeirsson.

Nå ligger Ulsteinvik-videoen til avspilling.