SØGNE: — Siste tilbakemelding fra sykehuset er at mannen er kritisk skadet, forteller Randi Abrahamsen, fungerende etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, til Fædrelandsvennen.

Torsdag forrige uke kolliderte en motorsyklist i en traktortilhenger, med en rundballepresse, på Lundeveien i Søgne. Ulykken skjedde ved 20-tiden.

Den 44 år gamle mc-føreren, som er bosatt i Søgne, ble fraktet med ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han var ved bevissthet da han ble hentet.

Til Ullevål

Noe senere opplyste akuttmottaket at mannen var alvorlig skadet og at tilstanden hans var stabil. 44-åringen ble deretter fraktet med luftambulanse til Oslo universitetssykehus, avdeling Ullevål.

Mc-føreren traff først en lyktestolpe, deretter en rundballepresse. Foto: Tormod Flem Vegge

Politiet har blant foretatt vitneavhør i forbindelse med saken.

— Vi følger opp saken med tanke på at mannen er kritisk skadet, sier Abrahamsen.

Kolliderte i lyktestolpe

Motorsykkelen var på vei østover på Lundeveien, mens traktoren kom vestover. Ulykken skjedde da traktoren var i ferd med å svinge.

Mc-føreren skal først ha kollidert med en lyktestolpe, før motorsykkelen havnet i tilhengeren.

— Vi kom fram til en sterkt skadet motorsyklist som hadde sklidd inn i en traktor. Vi fikk god hjelp av forbipasserende til å stabilisere ham fram til ambulansen kom, fortalte utrykningsleder Carl Martin Moseid, i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) sin avdeling i Søgne, til Fædrelandsvennen like etter ulykken.

Mannen var iført hjelm da ulykken skjedde.

Nylagt asfalt

Det var nylagt asfalt på stedet. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til er det foreløpig ingen indikasjoner på at dette har vært en medvirkende årsak til ulykken.

— Jeg har forstått at asfalten var nylagt. Per nå kan vi ikke si noe mer om dette, kommenterer Abrahamsen.