Mannskap undersøker motorsykkelen. Foto: Tormod Flem Vegge

SØGNE: En motorsykkel og en traktor kolliderte på Lundeveien i Søgne torsdag kveld.

Den 44 år gamle MC-føreren er alvorlig skadet.

Han ble først brakt med ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand, og var ved bevissthet da han ble hentet. Akuttmottaket meldte at mannen var alvorlig skadet, men stabil.

Han ble i løpet av natten sendt videre til Oslo universitetssykehus Ullevål med luftambulanse. Helikopteret landet i Oslo klokken 01.50. ## Traff lyktestolpe

Ifølge politiet har motorsykkelen kommet østover på Lundeveien, mens traktoren kom vestover.

Mc-føreren traff først en lyktestolpe, deretter en rundballepresse. Foto: Tormod Flem Vegge

Traktoren skal ha vært i ferd med å svinge av veien da ulykken skjedde.

— På et tidspunkt ser det ut som at mc-føreren har sklidd og truffet en lyktestolpe, før han har sklidd ut i veien igjen og truffet tilhengeren på traktoren, opplyser politiets innsatsleder Arve Myklebust til Fædrelandsvennen på stedet.

Motorsykkelen har truffet en rundballepresse som traktoren hadde med seg.

Brannvesenet i Søgne kom først til stedet av nødetatene.

Motorsyklisten skled inn i en traktorhenger. I forkant av dette kolliderte han i en lyktestolpe, noe som medførte at gatelyset gikk på deler av Lundeveien. Foto: Tormod Flem Vegge

— Vi kom fram til en sterkt skadet motorsyklist som hadde sklidd inn i en traktor. Vi fikk god hjelp av forbipasserende til å stabilisere ham fram til ambulansen kom, forteller utrykningsleder Carl Martin Moseid i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) sin avdeling i Søgne.

Avhøres

Traktoren ble kjørt av en 47 år gammel mann. Både motorsyklisten og traktorføreren er bosatt i Søgne.

Det er for tidlig å si om noen vil bli holdt ansvarlig for ulykken.

— Traktorføreren vil bli innkalt til avhør, og det vil bli skrevet en rapport fra dem som var på stedet. MC-føreren vil også bli avhørt når det er mulig. Så vil en jurist vurdere om det skal reises tiltale i noen retning, sier lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, til Fædrelandsvennen.

Veien stengt

Ulykken skjedde på strekningen mellom Søgne hovedkirke og Søgneheimen. Nødetatene ble varslet om ulykken klokken 20.27. Lundeveien ble torsdag kveld helt stengt mens politiet foretok åstedsundersøkelse. Like over klokka 22 ble veien åpnet for normal trafikk.

MC3.jpg