Det ble bare nesten for Alexander Kristoff på søndagens etappe i den franske sykkelklassikeren. Han ble nummer tre i spurten. Mandag var Edvald Boasson Hagen lenge med i rykk, men falt av lasset mot slutten.

Slik har årets Tour de France fortont seg med norske øyne: Bare nesten. Forventningene om norske etappeseirer var skyhøye etter Kristoffs to seirer i fjor, men det begynner å se mørkt ut for norske triumfer i årets Tour.

Sterke tall

TV 2 ser uansett ikke mørkt på det. Kanalen er godt fornøyd med seertallene så langt.

– Snittet så langt for dagsendingene fra Tour de France er 169.000 seere, som gir en andel på 46,7 prosent, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Bergens Tidende.

Snuser på 2009-rekorden

Mest sette dag så langt i år er lørdagens etappe som ble fulgt av 211.000 seere i snitt. Det er flere som ser på Tour de France i år enn i fjor. Kanskje det dårlige sommerværet får flere nordmenn til å benke seg?

– I fjor var det i snitt 144.000 seere som fulgte alle etappene, mens det mest sette året med Tour de France på TV 2 var 2009. Da var det 172.000 som i snitt fulgte alle etappene. Så vi ligger rett under toppnotering så langt i år og høyt over fjorårets snitt, sier Dahl.

Sist gang sykkelrittet samlet like mange seere var da Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd herjet i 2011. Etter en hviledag i Gap fortsetter Tour de France onsdag, før det hele avsluttes på Champs-Élysées i Paris søndag.