Andreas Bakkerud har ikke hatt tradisjonell fjellpåske med Kvikk Lunsj og alt annet som hører med siden 2001. I år har han tilbrakt høytiden i Las Vegas med teamet sitt.

— Det har vært en veldig fin påske. Jeg har fått kjørt masse og fått en del kilometer i kroppen. Alt føles egentlig bra nå, jeg har fått gjort de forberedelsene jeg ønsker, sier han.

Å være i samme team som Ken Block, rallycrossens svar på en rockestjerne, er merkbart. I Las Vegas har de hatt 12 kameramenn rundt seg til enhver tid, markedsføringen er enorm.

— Det er jo veldig annerledes, men nå synes jeg egentlig bare at det er kult.

Videoen av Ken Blocks ville bilstunt i Dubai er sett av nesten 15 millioner på Youtube. SE VIDEOEN ØVERST I SAKEN.

LES MER OM BAKKERUD:

Gode forberedelser

Bakkerud merker at trykket rundt ham øker, det ser han blant annet på sosiale medier der han har nådd 20.000 følgere på Instagram og 40.000 på Facebook. Det er likevel ikke mye sammenlignet med teamkompis Ken Block som har 5,7 millioner følgere på Facebook og 2,8 millioner på Instagram.

KLAR: Andreas Bakkerud begynner å bli klar for VM. Han er nå på lag med Ken Block, en stor stjerne i rallycross-verdenen - og forberedelsene er de beste noen sinne. Foto: Leif Gullstein

Bilen Bakkerud har kjørt i Las Vegas, er den samme som Block har brukt i sin siste video, Gymkhana 8.Dette er en show-film innspilt i Dubai, og etter en knapp måned på Youtube har den imponerende 15 millioner visninger. Turen til Las Vegas bød på mye gøy, alt for at teamet skal finne godfølelsen før den mer seriøse testingen, men allerede torsdag drar Bakkerud til England for å hente den nye bilen. Der blir han i en uke for å trene med den, før ferden går videre til Barcelona og et av Ken Blocks hus.

Der blir det teambuilding og fysisk trening i en uke, før de drar til Portugal og gjør seg klar for første etappe av VM.

Bakkerud har hatt de beste forberedelsene noen gang, og har et svært profesjonelt team rundt seg.

— Jeg er i god form, alt ligger til rette for en god sesong, sier han.

Rallycross har hatt en fin vekst inn mot 2016-sesongen. Nye toppførere som Sebastien Loeb og Ken Block er kommet inn, nye baner og arrangører er på plass – og nye TV-avtaler sikret. Blant annet skal NRK ha sendinger på søndagene. Bakkerud og Petter Solberg er de to norske innslagene på den permanente listen i VM-serien.

Vil på pallen

For tre år siden laget de en femårsplan der dette var målet. De er med andre ord godt i rute.

— Vi ligger godt an, nå er det bare en tittel som mangler.

- Hvordan er mulighetene dine?

— Det er realistisk å havne høyt oppe. Dette er jo en ny satsing av Ford, det er ny bil og nytt team. Det blir en del innkjøring, og kanskje litt barnesykdommer underveis, men vi tar det race for race i starten. Vi skal forsøke å ta så mange poeng som mulig og har et testprogram vi skal gjennom utenom løpene. Vi ønsker selvsagt å ta teammesterskapet, alt annet blir en bonus, men det er klart at jeg ønsker å komme på pallen i årets VM, forteller Bakkerud.

Lørdag 16. april går starten i Montalegre Portugal.