Bilen som Andreas Bakkerud (24) og hans nye lagkamerat, superstjernen Ken Block (48), skal kjøre i årets VM i rallycross er klar: Ford Focus RS.

BAKGRUNN:

De børster dermed støvet av en av 2000-tallets klassikere i rally-VM. Kjente førere som Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen, Colin McRae, Carlos Sainz, samt Petter og Henning Solberg har alle kjørt Focus i rally-VM. Før 2011-sesongen erstattet Ford Focus-modellen med den mindre Fiestaen.

Denne er også brukt i rallycross de siste årene. Opprinnelig skulle både Bakkerud og Block kjøre en 2016-modell av Fiesta denne sesongen. Nå blir det heller en splitter ny Focus.

Andreas Bakkerud Foto: Jan Tore Brustad

LynraskMed firehjulsdrift og en ny EcoBoost-motor på 600 HK gjør den nye bilen unna 0 til 100 km/t på to sekunder.

— Jeg er mer enn glad for at jeg i 2016 utvider mitt samarbeid med Ford og Ford Performance, sier Ken Block i en pressemelding.

Block viste så vidt frem bilen i sin nye og spektakulære Gymkhana-video (ekstern lenke).

Den nye bilen er utviklet gjennom et samarbeid mellom Ford Performance, Bakkeruds nye team Hoonigan Racing og M-Sport i Storbritannia.

Ken Block Foto: NTB Scanpix

Bakkerud skal denne sesongen kjøre på laget til amerikaneren Ken Block i Blocks Hoonigan Racing. 24 åringen fra Bergen vant i 2011 og 2012 Super 1600-klassen i rallycross-EM. I fjor deltok han i 25 VM-løp og vant tre av dem.

Loeb skal kjøre rallycross

Focus RS Rallycross vil få sin debut i Portugal 15.-17. april med Block og Bakkerud i hver sin bil. VM skal avgjøres over 12 runder og vil finne sted i elleve forskjellige land på tre kontinenter.

Regjerende mester Petter Solberg jobber på spreng for å få sin bil klar til VM-åpningen. Tidligere uken ble det også klart at også franske Sebastien Loeb skal satse på rallycross denne sesongen. Loeb har vunnet åtte strake VM i rally (2004-2011). Han skal kjøre for Peugeot.

Les mer om Loebs satsing:

Solberg har vunnet de to verdensmesterskapene som er gjennomført, og han er fortsatt eneste utøver innen FIA-systemet som er verdensmester i to forskjellige klasser — rally (2003) og rallycross (2014 og 2015).

Slik skal Bakkerud vippe Petter Solberg av tronen. Les mer!