Med tiden 20,96 var det også tredje gang sørlendingen satte ny juniorrekord på distansen i år. Allerede i Bislett Games i juni slo han John Ertzgaards gamle rekord på 21,30.

— Det var veldig gøy å løpe under 21,0, men under løpet tenkte jeg mer på å vinne prestisjeduellen. Og da det var ti meter igjen, begynte jeg å juble. Jeg vet ikke hvor mye jeg tapte, men EM-kravet neste år er 20,95, og det skulle jeg i alle fall ha klart, sier Meinseth som tok en klar seier.

- Utrolig digg

Josh-Kevin Ramirez Talm fra Norna Salhus vant sølv med 21,22 mens Karsten Warholm måtte nøye seg med bronse med 21,24. Først på fjerdeplass fulgte Jonathan Tetteh Quarcoo, som vant senior-NM på 200 meter for to uker siden.

— Akkurat dét viser hvilket nivå det er blant juniorene i Norge på 200 meter nå. Det var utrolig digg å vinne prestisjeduellen, sier 19-åringen.

I tillegg slo han Jaysuma Saidy Ndures årsbeste i Norge på distansen (20,97).

— Nå tror jeg ikke Jayce har satset særlig på 200 meter i år, men det er jo selvfølgelig gøy å ha den beste tiden i Norge.

Vant også 100 meter

Da Meinseth vant sølv i U20-EM i forrige måned, løp han også under 21,00, men da var medvinden langt over 2,0 som er grensen for at tiden skal bli godkjent som rekord. Søndag var det helt vindstille da han gullet i junior-NM. Fredag vant han også gull på den halve distansen med tiden 10,58. — Jeg var veldig fornøyd med det løpet også, sier Meinseth, som var bare tre hundredeler bak persen sin - selv om det var 0,8 sekundmeter motvind.

Sørild-gutten løper om to uker i nordisk mesterskap og 3. september deltar han i «Young Diamond League» i Zürich.

— Målet mitt er at jeg i alle fall skal perse på 100 meter, og kanskje også på 200 meter.

Med to gull - og bestemannsprisen i hele mesterskapet - var han beste sørlending i junior-NM. Men klubbvenninne i Sørild, Karoline Daland, vant også to medaljer. Hun vant 400 m hekk (1.00,56) og ble nummer tre på 400 m flatt (55,63).

Udø Pedersen med to gull

Ingvild Meinseth (t.h.) vant to medaljer i helgens junior-NM. Foto: Arkiv: Nesvold, Jon Olav

Meinseths lillesøster Ingvild, som i likhet med Daland har to år igjen i den yngste juniorklassen, vant også to medaljer med sølv på både 100 m (11,91) og 200 m (24,41).Erik Udø Pedersen (M22) var den andre sørlendingen med to gull. Mandalitten vant 5000 m på 14.29,78 og 3000 m hinder på 9.16,30. I tillegg vant Tjalve-gutten sølv på spesialdistansen 1500 m med 3.51,93. Iveland-jenta Emilie Berge i klasse J19 vant også to medaljer med gull i lengde (5,83 m) og bronse på 100 m hekk (14,64). Arendalitten Natalie Johnsen vant bronse i lengde med 5,76. De to siste av totalt sju individuelle gull til Sørlandet sto Vetle Brunvatne i spyd (67,69) og KIF-gutten Philip Bay Andersen på 110 m hekk (15,75) for. I tillegg vant Sørilds jenter 19-lag (Line Myrestøl Johansson, Nathalie Johnsen, Ingvild Meinseth, Karoline Daland) gull på 1000 meter stafett (2.11,65), mens KIF-jentene (Mari Katrine Breilid, Emma Natalie Hagen Dhir, Veslemøy Kollstad, Amalie Sæten) vant bronse (2.20,27).

Breilid vant to medaljer

Stella Weinberg fra Holum vant sølv i spydkast. Foto: Privat

KIF-jenta Eline Breilid (K22) vant sølv i lengde (5,76) og bronse på 100 m hekk (14,61) mens lagvenninne Amalie Sæten (K19) vant bronse på 800 m (2.11,29).Holum-jenta Stella Weinberg, som vant sølv i U18-VM i sommer med juniorspyd, satte lørdag ny personlig rekord med seniorspyd med et kast på 49,04. Det holdt til sølv.

I lengde vant KIF-gutten Alexander M. Aloyseus (6,62 m) sølv i klasse M22 foran lagkamerat Philip Bay Andersen (6.59).

Kristiansand-jenta Tina Helen Bergem (K22) vant sølv på 400 m hekk med 1.04,08. Dermed ble det totalt 22 medaljer til Sørlandet i junior-NM, inkludert åtte gullmedaljer.