— Fordi de fortjener det, sier Geir Hansen til Sunnmørsposten.

Ifølge de nye reglene fra Fotballforbundet skal toppklubbene har 14 lokalt utviklede spillere - i praksis norske spillere - i stallen. Reglene begrenser også såkalt «frie spillere» - i praksis utlendinger - til elleve i hver klubb.

AaFK har akkurat 14 norske spillere på kontrakt. Og 12 utlendinger. Det betyr at AaFK ikke har rom for å kvitte seg med en eneste norsk spiller, med mindre klubben får tak i flere som er bedre enn de som er der i dag. En utlending må dessuten bort. Flere om det skal kjøpes nye med fremmed pass.

Får spille

Joakim Austnes er borte fra 2007-sesongen. Det samme er Jeffrey Aubynn. Johan Arneng og Øyvind Gram har kommet, samt Thomas Gjørtz og Thomas Pedersen tilbake fra utlån.

Men om kvalitetsforholdet mellom spillere ut og inn er positivt eller negativt, kommer ifølge Hansen helt an på øyet som ser.

— Man kan velge å være problemorientert, men jeg velger å være positiv. Det positive er for eksempel at Thomas Gjørtz nå må få en skikkelig sjanse. Vi valgte å skrive ny kontrakt med ham i fjor og lånte ham ut til Løv-Ham. Nå har vi hentet ham tilbake, og da må få en reell mulighet, altså mer enn ti minutter i en og annen treningskamp.

— Det samme gjelder Thomas Pedersen som spesielt i treningssammenheng har vist at han holder mål. Han må få en fair sjanse. Erlend Holm fortjener også å få vist seg fram mer enn han fikk i år, sier Geir Hansen og understreker at dette er hans egne meninger - og ikke noe som er gjennomdiskutert med hovedtrener Søren Åkeby.

Opp til dem selv

Så får det være opp til gutta å vise at de holder mål.

— Jeg ser utfordringen i dette, men velger heller å se på mulighetene. Disse reglene gjør dessuten at AaFK er nødt til å se på våre egne juniorspillere. Det er ikke 15 spillere der som blir toppspillere, men jeg mener vi har noen. Vi får se om disse bør opp i A-stallen, sier Hansen.