Frenzel vant 24,9 sekunder foran japanske Akito Watabe. Japaneren ledet med noen få sekunder etter hopprennet, men maktet ikke å stå imot i langrennet over 10 kilometer. Frenzel har vunnet denne spesielle konkurransen de to siste årene og virker ustoppelig i jakten på sin tredje strake.

Frenzel tok sin 27. seier i verdenscupen kombinert, og elleve av dem har kommet i Seefeld. Der har han nå ti seirer på rad.

— Enda en vakker konkurranse. Jeg er svært stolt over å ha fullført så sterkt. Jeg prøvde å skaffe meg så mange sekunder som mulig før avslutningen søndag, for å få litt mer sikkerhet, sa Frenzel.

Gikk fort

Graabak gikk ut som nummer 18 og gikk et godt langrenn, men tapte spurten om tredjeplassen mot tyske Fabian Riessle. Nordmannen var 1.28,8 bak vinneren.

Magnus Krog fulgte på femteplass og Jan Schmid på 8.-plass. Krog noterte lørdagens beste langrennstid og gikk seg opp fra 24.-plass.

Frenzel har 25 sekunder til gode på Watabe før avslutningen og 1.28 minutt på Riessle, men deretter skiller mindre enn ti sekunder mellom de sju neste.

Håvard Klemetsen, som var best av de norske etter hopprennet, falt tilbake elleve plasser til 15.-plass og er 2.26 minutter bak foran avslutningsdagen søndag. Klemetsen har to annenplasser i konkurransen fra tidligere.

30 beste

Bare de 30 beste får delta i søndagens avslutning hvor det skal hoppes to omganger og gås 15 kilometer langrenn.

Både Espen Andersen og Mikko Kokslien klarte å komme blant de 30 og starter som nummer 26 og 27, men har begge over tre minutter å ta inn.

Magnus Moan og Jarl Magnus Riiber ble disket fredag. (©NTB)