Slik ser det ut mandag kveld. Foto: NTB Scanpix
Broa har delvis kollapset, og flere bilsiter måtte evakueres fra bilene sine. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Er du på stedet? Har du informasjon eller bilder? Kontakt oss på telefon 03811.

ta221bfe.jpg Foto: NTB Scanpix

Broa går over Mofjellbekken like ved Skjeggestaddalen like før avkjøringen til Holmestrand. E 18 er inntil videre stengt i begge retninger.– Det ser ut til at det har gått et ras eller noe under bruene, slik at fundamenteringen har sviktet. Det er en alvorlig dump på den ene broa, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes i Vestfold Interkommunale Brannvesen.

– Veien kommer til å være stengt i veldig lang tid framover. Det har gått et jordras under brua, slik at pilarene som holder brua oppe har sviktet. Det er en alvorlig dump på brua, og søylen til brua henger i løse lufta, sier Steinnes tilNRK.

Politiet holder mandag kveld vakt ved åstedet.

Kjente at broa sviktet under bilen

Ingen personer skal ha blitt skadet. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Ifølge brannvesenet mangler fundamentene på nordgående bro understøtte, fordi jord og masse har glidd ut. To trafikanter som brannvesenet har snakket med fortalte at de kjente broa svikte under bilene deres, og ga full gass opp av dumpen på vei sørover.Brannmester Erik Løken fryktet det verste da meldingen om broa først kom. Han var først på stedet sammen med vaktlaget fra brannstasjonen på Kopstad.

— Vi er overlykkelige over at det ikke sto en bil med folk i nede i knekken da vi kom til Skjeggestad bru. Vi så med en gang at begge bruspennene var påvirket og fikk stoppet trafikken i begge retninger på E 18. Da vi ankom kjørte det fortsatt biler i nordgående retning, mens trafikken sto i sydgående. En bil fikk slått i stykker bunnpanna, men vi er veldig glade for at dette gikk så bra, sier Løken ifølge brannvesenets facebookside.

- Fortsatt bevegelse i broa

Først opplyste politiet at det var en brist i broa, og at trafikken var stengt. Senere viste det seg at broa har falt delvis sammen.

Tre tunge kjøretøyer, en minibuss og en del personbiler står igjen på stedet. Rundt 45 personer venter på å bli evakuert av minibusser, opplyser politiet.— Det står en del biler igjen i nærheten av broa som har blitt evakuerte. Disse vil bli stående til det trygt å fjerne dem, sier operasjonsleder Jan kristian Johnsrud i Vestfold politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Broen er nå stengt. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

— Alle personer er evakuert fra kjøretøyene som står igjen nær området der brua har kollapset. Vi opplever at det fortsatt er bevegelse i broelementene, og gjør kontinuerlig vurderinger om det er mulig å fåfjernet kjøretøyene til trygt område, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes fra skadestedet ifølge brannvesenets egen facebookside.Broa ligger noen hundre meter nord for Bentsrudkrysset i sørgående retning.

Trolig stengt i lang tid

Nødetatene er på stedet, men ingen personer skal være skadet, opplyser Vestfold politidistrikt. Vegvesenet er også på vei til stedet med fagfolk som skal vurdere situasjonen. De kan ikke si noe om årsaken til at brua er skadd.

– Byggeleder, geoteknikere og bruspesialister er på stedet for å undersøke nærmere, forteller avdelingsdirektør Ingunn Foss i Statens vegvesen i Vestfold til NTB.

Trafikkoperatør Kristin Våsjø opplyser til Fædrelandsvennen at E 18 trolig vil bli stengt i lang tid.

— Veien er nå stengt, og slik jeg forstår vil den holdes stengt lenge. Nordgående trafikk har omkjøring litt sør for Hellandkrysset, via Holmestrand, og sørgående trafikk ved Islandskrysset, sier hun.