Det gikk fra bekmørkt og tungt til ellevill jubel da Mohamed Elyounoussi endelig våknet i søndagens bortekamp mot Stabæk. 21-åringen hadde vært anonym hele kampen, og skulle egentlig tas av banen, da han scoret to ganger med ni minutters mellomrom og sikret årets første trepoenger for Molde.

— Jeg hadde en veldig dårlig dag på jobben i dag, men samtidig visste jeg at jeg bare trengte én sjanse for å score. I dag fikk jeg to, og satte begge. Det føles utrolig godt å bidra til tre poeng på denne måten, sier Elyounoussi til Rbnett.

LES OGSÅ:

Fra dribler til målmaskin

Høyrevingen har i flere sesonger vært blant eliteseriens mest målfarlige spillere. I debutsesongen i 2014 noterte han seg for 13 seriemål, og i fjor — da Molde endte på en skuffende sjetteplass - stoppet han på 12. Unggutten har tatt store steg etter at han kom til Molde, og har endret spillestilen sin betraktelig.

Mohamed Elyounoussi kan være frustrerende, innrømmer Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpix

— Jeg var glad i å drible da jeg spilte i Sarpsborg, men etter hvert fant jeg ut at det var morsommere å score mål. Jeg har blitt en mer effektiv og direkte spiller enn jeg var tidligere, sier han. Ole Gunnar Solskjær var lettet og glad da årets første trepoenger var i boks. Han var alt annet enn imponert over de første 45 minuttene på Nadderud, men mener spillerne tok tak og hevet seg betydelig i 2. omgang. Moldes manager er også glad for at han lot Elyounoussi være litt lenger på banen enn planlagt.

— Moi kan være veldig frustrerende noen ganger, og i dag var han helt ute av kampen. Han gjorde ikke mye ut av seg, men samtidig har han en x-faktor i at han scorer mål og er målfarlig. Det var heldig for oss at Fredrik fikk seg en liten smell og vi bestemte oss for å vente litt med byttet. Han avgjør kampen for oss i dag, sier Solskjær.

Flere mål

Han skryter av angriperens avslutteregenskaper, og tror han kommer til å score enda flere mål i år enn tidligere sesonger.

— Han trener veldig mye på avslutninger, og vi skal nok gradvis få ham nærmere 20 enn ti scoringer. Vi skal jobbe videre med å utvikle ham, så får vi se hvor lenge han blir her, sier Solskjær.