COPYRIGHT EXPRESS & STAR/ GAVIN DICKSON 11/08/2010 Tim Nash Foto: Twitter

Ståle Solbakkens Wolverhampton sliter voldsomt. Laget har tapt tre kamper på rad og ligger helt nede på en 18. plass i Championship.

Til Express & Star innrømmer Wolves-manageren at spillerne mangler selvtillit.

— Wolverhampton Wanderers er ikke noe godt lag for tiden og vi må finne tilbake til vinnersporet, sier Solbakken til avisen - og legger til:

- Det er mange grunner til at det ikke går bra. Vi mangler selvtillit og våre bedre og mest erfarne spillere presterer ikke deres beste for tiden, sier han.

Har ikke fått sparken

Spekulasjonene om Ståle Solbakkens fremtid blusser opp i takt med de dårlige resultatene. Torsdag morgen gikk ryktene om at Solbakken allerede skal ha fått sparken. Express & star-journalist Tim Nash er mannen som jobber aller tettes på Wolverhampton. Han avviser de ryktene.

— Det var bare tull, sier han til Aftenposten.no.

Men samtidig er det ikke utenkelig at det kan bli et faktum - om ikke resultatene endrer seg.

— Det er en vanskelig tid for ham og klubben. Han ønsker å endre kulturen, taktikken og filosofien til noe helt annet enn det spillerne har vært vant til de siste fire foregående årene. Det så ut til å funke en periode, men nå er det verre en noen gang, sier Nash - og legger til:

- De tre siste kampene har laget vært dårligere enn noen sinne. Jeg synes det er vanskelig å se at han klarer å tvinge gjennom denne endringen.

- Sjokkert, lei seg og sint

I en liga der de fleste lagene spiller en ganske primitiv form for fotball - såkalt «kick and run», har Ståle Solbakken forsøkt å få laget til å spille ballbesittende fotball.

- Han virker sjokkert, skikkelig lei seg og sint over at det han gjør ikke gir de riktige resultatene, sier Nash.

Wolves-eksperten sier Solbakken ikke har de rette spillerne til å gjennomføre endringen, og mener manageren må få hente nye spillere som passer inn i hans spillestil i dette overgangsvinduet om Wolves skal lykkes.

- Får han lov til det?

— Jeg vet ærlig talt ikke.

- Tror han får fortsette

— Wolves-ledelsen står overfor et dilemma nå: Alternativ 1: La ham fortsette - det betyr at han må få lov å kjøpe inn noen spillere som passer inn i stilen, og samtidig kvitte seg med noen av de som ikke passer inn. Alternativ 2: De kvitter seg med ham og spiller mer som de andre lagene i ligaen - men det tror jeg vil være en stor nedtur for styret, sier Nash.

- Hvor lenge kan det fortsette som nå?

— Jeg tror og forventer at han får fortsette en stund til, sier Tim Nash.

Lørdag møter laget Luton i FA-cupen, før de neste helg møter Henning Bergs gamle klubb Blackburn. Det kan fort være to kamper som avgjør Solbakkens fremtid i Wolverhamptons managerstol.