Sammen med Edvard Skagestad, Andreas Lie, Oddbjørn Lie, Flamur Kastrati, Vito Wormgoor og Franck Boli er Peter Orry Larsen blant AaFK-spillerne som står ute en kontrakt etter årets sesong. Og Orry Larsen er, etter det som er kommet frem i løpet av siste uke, ikke av dem som per i dag blir tilbudt kontrakt heller.

Men i dagens oppgjør mot Sogndal er den allsidige spilleren blant AaFK-trener Trond Fredriksens foretrukne elleve. Både Bjørn Helge Riise og Franck Boli er ute med skade. I tillegg står midtstopper Vito Worgoor over med karantene på grunn av tre gule kort. Orry Larsen spiller på topp, mens Vebjørn Hoff erstatter Riise på midtbanen.

Oddbjørn Lie er på sin side tilbake etter skade, og tar dermed Wormogoors plass som midtstopper – sammen med Gretarsson.

(for abonnenter)

Har aldri slått AaFK hjemme

Det er verdt å merke seg at dagens motstandere har møtt hverandre 11 ganger i den øverste divisjonen. Sju av disse har endt uavgjort, Aalesund har tre seirer, mens Sogndal har kun én seier.

Sogndal har faktisk aldri vunnet hjemme mot AaFK i seriekamp! I eliteserien har fire av fem møter endt uavgjort i Sogndal, mens AaFK har én seier. Tar vi med kamper i 1.divisjon så har seks av sju kamper i Sogndal endt uavgjort.

Dagens hjemmelag har ikke vunnet på sine fire siste kamper, siden 2-1 mot Lillestrøm borte den 25. september. AaFK har på sin side ikke tapt på sine åtte siste kamper. Seks av disse har endt med seier.

Spiller om niendeplassen

Blant alle de spennende nedrykks— og medaljekampene i dag, står oppgjøret mellom Sogndal og AaFK som en kamp uten så altfor mye nerve. Det er likevel verdt å merke seg at det står om en 9. eller 10. plass for AaFK, mens det for Sogndals del kan ende med 9., 10. eller 11. plass ut fra hva som skjer i dagens kamp.

AaFKs lag (4-4-2): Andreas Lie, Adam Örn Arnarson, Daniel Gretarsson, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov, Aron Thrandarson, Vebjørn Hoff, Fredrik Carlsen, Edwin Gyasi - Peter Orry Larsen, Mostafa Abdellaoue.

Innbyttere: Cramer, Skagestad, Mäntylä, Kastrati, Marlinho, Fet, Waagan.

Sogndals lag (4-4-2): Mathias Dyngeland - Taijo Teniste, Hannu Patronen, Christophe Psyché, Jukka Raitala - Gilbert Koomson, Rune Bolli Bolseth, Eirik Birkelund, Henrik Furebotn - Martin Ramsland, Ole Amund Sveen

Benken: Hagerup, Pedersen, Kjemhus, Moberg, Holsæter, Øy, Otoo