Edvard Skagestad, Peter Orry Larsen og Flamur Kastrati blir ikke tilbudt ny kontrakt. Det samme gjelder nå Franck Boli, som slet korsbåndet i kneet i forrige kamp mot FK Haugesund. Han har tidligere ikke ønsket å forlenge med AaFK, nå er kanskje AaFK glade for det. Siden han blir borte fra fotballen i over et halvt år, kanskje mer.

– Det verste jeg vet er å skuffe folk, og jeg vet selvsagt at det er tøft å få beskjed om at man ikke vil bli tilbudt ny kontrakt med klubben sin. Men selv om flere har fått denne beskjeden, kan ting endre seg. Og det er ingenting som er endelig her, sier trener Trond Fredriksen.

Hvorfor ikke Orry?

– Mange har reagert på at kontinuitetsbæreren Peter Orry Larsen ikke får fortsette?

– Han er sentral midtbanespiller, og vi har kontrakt med Vebjørn Hoff, Bjørn Helge Riise og Fredrik Carlsen. Det er tre mann som slåss om to posisjoner. Ideelt sett burde vi hatt fire sentrale å velge mellom, men vi må prioritere også andre posisjoner i laget der vi føler at vi bør styrkes. Derfor får ikke Orry tilbud foreløpig, men som sagt — dette kan endre seg.

Foran årets siste seriekamp, kan AaFK senke skuldrene og «puste med magen». Kontrakten er for lengst berget, takket være en fantastisk innspurt.

Skrekk-scenarioet

– Jeg skal ærlig innrømme at for to måneder siden så jeg for meg at kampen i Sogndal søndag 6. november ville bli en leve-eller-dø kamp for oss. Nå slipper vi det, men både jeg og spillerne har veldig lyst til å vinne den kampen også. Og nå må vi utfordre spillerne på andre felt enn det rent tabellmessige. Omtrent inntil nå har vi hatt som motivasjon å berge plassen i divisjonen. Nå har begge lag berget plassen, men det vil være for dumt å levere en møkkakamp i siste runde, sier han.

Og treneren fikk drahjelp av Oddbjørn Lie før fredagens trening.

– Oddbjørn tok ordet og minnet oss om at vi har mye å revansjere mot nettopp Sogndal. De ydmyket oss skikkelig på CLS i vår, og knuste oss 4-1. Det var en skikkelig ekkel opplevelse for oss alle, og vi er veldig sugne på å si «takk for sist» til dem på deres egen hjemmebane, fastslår treneren.

(for abonnenter)

Spillerjakten

Som har kontrakt som hovedtrener i to år til.

– En kontrakt jeg selvsagt håper å fullføre. Jobben med å sy sammen neste års stall er i full gang, og vi jakter på spillere i bestemte posisjoner på banen. Vi vet hvilke egenskaper vi jakter etter, og vi har også en bra base med navn å velge blant.

– Men kan dere dra virkelig gode spillere til lille Ålesund? Og har dere økonomiske muskler nok?

– Økonomisk kan vi tilby minst like bra betingelser som de klubbene det er naturlig å sammenligne oss med. Og Ålesund er jo en fantastisk by å bo i. Bare spør Edwin Gyasi og Vito Wormgoor, som begge stortrives her.

Trond ser også fram til å få en sportslig leder på plass.

– Så absolutt. Jeg vil gjerne ha flere flinke folk rundt meg, det skal ingen tvile på.

AaFK ligger nå på 9. plass på tabellen, og kan ikke avansere selv med seier mot Sogndal. Men Sogndal vil passere AaFK med seier, og selv om det ikke vil bety noe økonomisk for AaFK ønsker Trond å holde sogningene bak seg.

– Vi går for seier, vi er fortsatt sultne. Vi mangler noen spillere, men vi har gode erstattere.