Født 11.12.13

Denne nyfødte gutten har en fødselsdato som sent vil gå i glemmeboken. Kalenderen viser i dag 11.12.13.

Terminen var egentlig 7. desember, men lillegutt, som ennå ikke har fått navn, valgte å vente litt før han så dagens lys.

— Vi trodde at jeg skulle føde før termin. Men da jeg først gikk over tiden, spøkte vi med at han sikkert ventet til denne spesielle datoen, forteller nybakt tobarnsmamma Mette Haugvaldstad til Babyverden.

Les også:

Søstre fødte med 40 minutter mellomrom

Se de utrolige bildene fra fødsel utenfor sykehuset

Risikabelt å føde i ambulanse

Da vannet gikk i natt, forsto de at sønnen deres trolig ville få den helt spesielle fødselsdatoen. I tretiden dro Mette sammen med mannen Stian Mjåsund rett til Stavanger Universitetssjukehus, siden hennes første fødsel hadde gått ganske raskt.

— Vi la oss først til å sove litt, men i fem-seks-tiden begynte riene å bli vonde. Klokken 08.20 ble gutten født, og alt gikk veldig fint, forteller hun stolt.

Fikk sjokk da de så hvor stor gutten var

— Han var hele 4620 gram og 54 centimeter lang. Faren er lang, men vi hadde ikke regnet med en så stor unge. Storesøster Vilde var helt gjennomsnittlig med sine 3650 gram da hun ble født, sier Mette.

Lillebror har mørkt hår på hodet, og er foreløpig navnløs. Foreldrene har tre navnealternativer, men ikke samme favoritt. Dermed må de tenke litt og se hva de føler passer best. Foreløpig er han er fredelig gutt, og har både sovet og spist. Nå venter Mette og Stian besøk av stolte slektninger, og Vilde (5 ½) skal få treffe sin nye lillebror.

— Det er jo kult at han ble født 11.12.13. Spesielt pappaen synes det er veldig stas. Det er nok ikke noen som vil glemme denne fødselsdagen, ler hun.

Og legger til at han nå kan matche søskenbarnet, som er født 11.01.11. Her er noen flere som allerede har erfaring med spesielle fødselsdatoer:

Nemine ble født 08:08 08.08.08

Terminen var 5. august 2008, men pappa Kenneth Gunnleiksås hadde tenkt at datteren kanskje ville komme på den spesielle trippeldatoen.

— Men det er jo ikke noe man kan bestemme, sier han.

Fødselen begynte så smått 7. august, men de ble sendt hjem igjen etter en sjekk på sykehuset. I løpet av natten tok det seg opp, og de reiste inn igjen.

fodt-qP7u5L43j8.jpg

— Da fødselen nærmet seg, begynte jordmødrene å følge med på klokken. Men det var ikke snakk om å holde igjen eller noe sånt. Det er helt tilfeldig at klokken var 08:08 da Nemine ble født, forteller Kenneth.Tallrekken med fem 8-tall var så spesiell at sykehuset laget en internsak om det, og to lokalaviser intervjuet den nybakte familien.

— Det ble jo ekstra spesielt med det klokkeslettet, og bursdagen burde jo være lett for andre å huske, sier han.

Foreløpig er ikke Nemine selv så opptatt av den spesielle fødselsdatoen, men de pleier å snakke litt om den rundt bursdagstider. Bortsett fra at pappa Kenneth har bursdag på Elvis sin fødselsdag, er Nemine den eneste i familien med spesiell fødselsdato.

Les også:

10 ting du ikke vil høre fra jordmor under fødselen

Jeg vil være den som forteller at babyen er født

Vilde ble født 12.12.12

vilde-iI8HLBc7Eu.jpg

Sima-Therese Førde skulle egentlig bli satt i gang 13. desember, men fordi det var så rolig på føden, fikk hun tilbud om å føde en dag før.— Jeg hadde ikke datoen i tankene i det hele tatt der og da, men jordmødrene kommenterte det, forteller hun.

Sima-Therese skjønte fort at vesle Vilde ville få mye oppmerksomhet for den spesielle datoen, den siste tallrekken med tre identiske tall på veldig lenge.

— Det er bare gøy. Vi bor på en liten plass, så når vi for eksempel ringer til legen og oppgir fødselsdatoen, svarer de «Ja, det var jo hun ja». Alle vet hvem hun er, sier Sima-Therese.

I disse dager er det bursdagsfeiring for vesle Vilde, som er den yngste av tre tette søsken.

Tobarnsmamma Ida Bragstad ble født 08.08.1988

— Fødselsdatoen min blir lagt merke til hele tiden. Jeg tror ikke jeg har oppgitt denne datoen en eneste gang uten at det har blitt påpekt. Skal jeg for eksempel bestille en legetime, virker de overrasket. Alle sier at det er jo enkelt å huske, sier Ida.

ida-k_WnXvEFSQ.jpg

Hva synes du om denne oppmerksomheten?– Jeg tenker jo at alle husker sin egen bursdag, uansett når den skulle være. Men jeg synes jo det er bare skøy. Og det er jo en lett dato, også for besteforeldre som begynner å glemme litt, ler hun.

I oktober 2010 ble hun mamma for første gang.

– Jeg krysset lenge fingrene for at sønnen min skulle bli født 10.10.2010, men det gikk ikke helt slik. Han kom 18.10.10, fem dager før termin, sier hun.

Når er neste spesielle dato?

Det blir en stund til vi ser tre identiske tall, eller tre tall i rekke, som i dag.

Men tenker vi litt kreativt, er det fortsatt spennende datoer i vente. 14.04.14 er jo stilig, og en slik mulighet vil jo by seg hvert år. Eller mange like tall, som i 22.02.2022 for de som tenker mer langsiktig.

Saken er skrevet av Babyverden.