40-åringen er som en av tre trenere nominert i kategorien «Årets trener» under den sveitsiske idrettsgallaen, kalt Sports Awards. Hetland var treneren til langrennsstjernen Dario Cologna i fire sesonger, inkludert fjorårets sesong, der skiesset tok to olympiske gullmedaljer under lekene i Russland.

Det er grunnen til at en trønder kan stikke av med den gjeve prisen når tv-kanalen SRF inviterer til storstilt galla 14. desember.

— Det er selvfølgelig kjempehyggelig å bli nominert til en slik pris. Jeg er glad for dette, det er en fin annerkjennelse å få for den jobben som har blitt gjort, sier Hetland til adressa.no.

Sterk konkurranse

Hun er en av tre kandidater til prisen. Og det er ikke hvilke som helst storheter Hetland er i konkurranse med, for i samme kategori er Ottmar Hitzfeld og Flavio Zberg nominert. Hitzfeld ledet det sveitsiske fotball-landslaget, som etter å ha kvalifisert seg til fotball-VM i Brasil ved å vinne Norges kvalifiseringsgruppe, gikk videre fra gruppespillet i konkurranse med Frankrike, Ecuador og Honduras. I 16-delsfinalen ble det stopp mot tapende finalist Argentina, da Angel Di Marias mål ble kampens eneste i andre ekstraomgang.

Flavio Zberg trente 400-meterløperen Karim Hussein til en sensasjonell gullmedalje på hjemmebane under friidretts-EM i Zürich i sommer. Det gjør at han er sistemann på en sterk kandidatliste over trenere som har hatt suksess i 2014.

Fotballtrener favoritt

Hetland har tanken klar på hvem hun tror stikker av med selve prisen.

HETLANDS FAVORITT: Ottmar Hitzfeld er en av tre kandidater til årets trener i Sveits. Her fra 16-delsfinalen i fotball-VM mot Argentina. Foto: Digitalsport

— Det er absolutt sterke kandidater, men jeg har ikke tenkt så mye på det annet enn at det er en fin annerkjennelse for jobben min. Jeg har mest tro på at Hitzfeld får prisen, sier Hetland og utdyper:- De gjorde et bra VM, som fikk mye oppmerksomhet i Sveits der fotball er ganske stort. De gikk videre fra gruppen sin og gjorde det bra selv om de tapte for Argentina i cupspillet. I tillegg ga Hitzfeld seg etter VM. Jeg holder en liten knapp på ham, sier Hetland.

Som har flere baller i luften etter å ha sluttet som sveitsisk langrennssjef i mai. Nå jobber hun som manager for Marit Bjørgen og prosjektleder for Trondheims VM-søknad for 2021. Meråkerbyggen har likevel satt av tid til å være til stede i Zürich i midten av desember.

— Det blir en stor fest og galla som ligner på den vi har i Norge. Den har jeg tenkt til å få med meg, sier Hetland.