EVERTON — TOTTENHAM 1-1

Ronald Koeman er ny manager i Everton, og han kunne umulig ha fått en bedre start i hjemmedebuten på Goodison Park:

Kun fem minutter var spilt da frisparket fra Ross Barkley gikk rett i mål. Det var ment som et innlegg, men ballen snek seg inn bak både forsvar og keeper Hugo Lloris.

1-0: Ross Barkley jubler etter å ha sendt Everton i ledelsen. Foto: Reuters

Keeperreserven i aksjon

Det skulle bli mer dårlig nytt for Lloris og Spurs da keeperen måtte byttes ut med skade etter 34 minutter.

Inn kom Michel Vorm, som på overtid i 1. omgang måtte i aksjon da Gerard Deulofeu plutselig kom helt alene etter at Danny Rose hadde forsøkt seg med et tilbakespill.

Reservekeeperen reddet og sørget for at det kun sto 1-0 ved pause etter en grå omgang på Merseyside. Spesielt grått var det av Tottenham, som ikke hadde hatt en eneste stor sjanse før hvilen.

Lamela utlignet

Litt ut av ingenting utlignet Tottenham 14 minutter ut i den andre omgangen. Kyle Walker la inn fra høyre, og Erik Lamela headet inn bak keeper Maarten Stekelenburg.

Innbytter Vincent Janssen kunne blitt den store helten for Spurs ti minutter før slutt. Nederlenderen fikk stå alene i feltet og avslutte, men Stekelenburg reddet.

Mens Everton var klart best før pause, var det Spurs som dominerte de siste 45. Dermed var det kanskje rettferdig at kampen endte uavgjort.