Som en konsekvens av dette blusset debatten opp på ny, og Aps Jan Bøhler var plutselig på ballen igjen. Til tross for at Stortingsflertallet med Ap i 2013 avviste et slikt forbud. Nå teller vi 2016, og Ap har fremdeles ikke foreslått dette. De har heller aldri støttet Fremskrittspartiets ønske om forbud mot heldekkende plagg.

Undertrykkelse av kvinner

Fremskrittspartiet mener at heldekkende plagg er undertrykkelse av kvinner. Heldekkende plagg benyttes i stor grad for at kvinner ikke skal vekke begjær hos mannen. Slike plagg er, i våre øyne, ett av de synligste symbolene på ufrihet og et patriarkalsk og undertrykkene kvinnesyn. Når man blir oppfordret eller tvunget til å dekke seg helt eller delvis til, undergraver man det åpne liberale demokratiet. Vi vil ikke godta at noen skal måtte dekke til ansikt for å kunne gå på butikken, på foreldremøter ei heller i utdanningssammenheng. Utdanningsinstitusjoner og institusjoner har tatt til orde for at man ønsker et slikt nasjonalt forbud. Tidligere muslimske kvinner har også tatt et oppgjør med islam og kvinneundertrykkelsen bruk av niqab representerer.

Les også :

Les også :

Før helgen raste Bøhler mot regjeringen på bakgrunn av et skriftlig spørsmål. Bøhler med 11 års ansiennitet fra Stortinget kjenner godt til maktfordelingsprinsippet. Stortinget er det lovgivende organet hvor lover vedtas, regjeringen er den utøvende makt som skal gjennomføre de lovene Stortinget til enhver tid fastsetter. Om han ønsker endring og et forbud mot niqab i skolen, kan han i det minste støtte Fremskrittspartiets forslag om forbud mot heldekkende plagg når det fremmes i Stortinget.

Forby heldekkende plagg

Når Stortinget åpner, vil Fremskrittspartiet derfor nok engang gi Ap en god anledning til å treffe et standpunkt i saken. De må nå under trontaledebatten allerede i oktober, svare et «ja» eller «nei» når Fremskrittspartiets stortingsgruppe fremmer forslag om å forby heldekkende plagg som niqab og burka i utdanningsinstitusjonene.

Dersom dette får flertall, vil regjeringen endre loven. I Stortinget er det nemlig ingen mulighet til å svare «tja» eller «vet ikke». Her er det «ja» eller «nei» til forslaget som blir votert over. Vi ser frem til et klart svar fra Støre og Arbeiderpartiet.

Innlegget er forkortet. Red.