— Det var stort. Ulven kom med elgdrevet. Vi var nesten på vei til å avslutte da jeg så den oppe i fjellet der, og var ikke i tvil om at det var ulv. Jeg satt klar og hadde anlegg på låret eller kneet. Den kom litt nærmere, og sto med bredsiden til i skuddbildet da jeg hauset på den. Da stoppet den med siden til. Skuddet satt der det skulle. Den falt rett om. Avstanden ble målt til 104 meter, forteller Wahlstrøm til Fædrelandsvennen.

— Den er den første ulvetispa som er felt på Agder. De andre har vært hanner, sier han.

Ikke bekymret

— Du er ikke betenkt på å stå fram som han som felte ulven?

— Nei, det er bestemt at de skal vekk i dette området. Lisensen var klar, og dyrene skal vekk. Jeg har ikke tenkt på dem som måtte mene noe annet, heller at jobben blir gjort, sier Wahlstrøm.

Han forteller at han torsdag ble takket av en sauebonde i Tovdal.

— De har mistet 20 dyr i år. Mest sannsynlig til denne, sier Wahlstrøm.

Den erfarne lisensjegeren har vært med på ulvejakt tidligere, blant annet da en ulv ble felt på Herefoss i oktober 2012.

Her undersøker rovviltkontakt Lars Johan Skjeggedal i Statens naturoppsyn den døde ulvetispa. Foto: Baard Larsen/Frolendingen

Sikret viltet

— Hvordan var opplevelsen?

— Jeg var faktisk ganske rolig og bestemt. Det var en veldig god sjanse. Jeg hadde anlegg på beina. Det var liten sjanse for skadeskyting. Og skuddet satt der det skulle.

— Og så løp du bort?

— Nei, jeg tok nytt ladegrep, og var klar for oppfølging hvis den var skadeskutt. Så gikk jeg rolig ned, og konstaterte at den var død. Og så at det var en ganske stor ulv, med stort hode og store tenner.

Wahlstrøm tok deretter direkte kontakt med rovviltkontakten i Froland, som kom til stedet.

De har nå vært på stedet og tatt prøver av dyret, som nå er brakt ned til bygda.

Var på elgjakt

Onsdag skøyt Wahlstrøm en elg. Jaktlaget han er med i tok en til. Og torsdag fikk han ulven.

— Jeg jobber på Jakt og Friluft i Arendal, og er mye på jakt, forteller han.

— Henger det høyt å skyte en ulv?

— Selvfølgelig er det et fint vilt. Men reinsdyrjakt på fjellet og rådyrjakt med drev henger høyere, sier Wahlstrøm, som skal ut og fortsette elgjakta fredag.