Nederland har full pott og null baklengsmål så langt i VM, men spillerne irriterer seg over at prestasjonen ikke verdsettes av mediene i hjemlandet, melder NTB.

– Jeg vil ikke lenger snakke med nederlandske journalister. Alt de skriver er dritt og tullprat, sa Eljero Elia etter 1-0-seieren over Japan.

Alt om VM får du her:

Både mot Danmark (2-0) og Japan har Nederland vunnet uten å imponere. I motsetning til tidligere år, hvor fyrverkeriet er brukt opp i gruppespillet, ser laget ut til å kunne fortjene merkelappen «turneringslag».

At spillerne går i skyttergravene etter kritikk hjemmefra bidrar bare til følelsen av at dette kan bli Nederlands år. Lag som vinner mesterskap har ofte blitt sveiset sammen av følelsen av å ha en felles fiende.

– Vi ønsker å spille vakker fotball og lede 5-0 ved pause, men virkeligheten er ikke alltid slik. Vi må vinne de stygge kampene også, sa landslagssjef Bert van Marwijk ifølge NTB da han fikk kritiske spørsmål etter kampen mot Japan.

– Jeg liker måten Spania spilte her om dagen, men de tapte, la han til.

Nederland har møtt to lag som har konsentrert seg om å tette igjen bakover og vente på kontringssjanser, slik Sveits lyktes med mot Spania.

— Skriv hva dere vil

For to år siden ble Nederland skrytt opp i skyene for festfotball i EM, men da ble laget utslått allerede i første cuprunde.

Midtstopper Joris Mathijsen hevder at spillerne ikke lenger er interessert i hva mediene mener om laget under Marwijks ledelse.

– Vi gjør jobben vår, så får de prate om det. I Nederland er det 20-25 personer som skriver om landslaget, men for oss er alle deres analyser og all deres kritikk fullstendig irrelevant, sa han.

– Vi konsentrerer oss om jobben får. Vi vet hvor vanskelig det er å lykkes i VM. Så lenge vi har seks poeng på to kamper, kan de skrive hva de vil.

(©NTB)