Alt om VM får du her:

Akkurat som i første kamp mot Danmark vant «Oranje» kontrollert uten å imponere, og uten å bruke halvskadde Arjen Robben.

I motsetning til tidligere utgaver av Nederland, som har lyst opp gruppespillet som et stjerneskudd bare for å flamme ut i cupspillet, kan Bert van Marwijk ha vist oss konturene av et turneringslag.

– Vi visste at dette ville bli vanskelig, men vi regnet med at vi ville få noe ut av det om vi var tålmodige, sa Mark van Bommel.

For to år siden imponerte Marco van Bastens nederlandske landslag hele verden i gruppespillet i EM, men forsvant ut etter et fyrverkeri av en kamp mot Russland i første cuprunde.

Etterfølgeren Marwijk akter å ta laget sitt lenger, og nederlenderne har selv påpekt at det er noe «tysk» over innledningen deres i årets VM.

Keepertabbe

Etter en kjedelig første omgang kom åpningen i det 53. minutt, da Robin van Persie plukket opp en dårlig klarering inne i feltet og fikk ballen ut til Sneijder. Inter-stjernen skjøt knallhardt, og Kawashima feilberegnet retningen slik at han selv med begge hansker på ballen bare greide å slå den inn i hjørnet.

– Jeg traff godt, og det ble et vanskelig skudd. Jeg er glad for at den gikk inn, sa Sneijder.

Men skuddet var ikke vanskeligere enn at Kawashima ved å slippe det inn skrev seg på den stadig voksende listen over keepere som har sluppet inn tabbemål i årets VM.

Som i kampen mot danskene, da ledermålet var et selvmål, var Nederland heldig med den første scoringen. Flaks og marginer kjennetegner også et godt turneringslag.

Levde farlig

Marwijk startet med de samme 11 som slo Danmark 2-0 i åpningskampen, men igjen viste nederlenderne at de har mye å velge i blant reservene. Denne gang var det Ibrahim Afellay som viste seg fram som innbytter, og han hadde to store sjanser til å punktere kampen i sluttminuttene.

Missene kunne blitt kostbare, for idet kampuret passerte 90 minutter fikk Japan sin store sjanse til utligning. Shinji Okazaki ble nikket gjennom, og hardt presset av Joris Mathijsen knallet han ballen noen centimeter over tverrliggeren.

Trolig ville Nederland levd godt selv med et poengtap lørdag. Laget har ikke tatt ut mer enn nødvendig for å hente poengene og skaffe plass i cupspillet. Det er der fyrverkeriet skal hentes fram.

Nederland er nå ubeseiret i 21 landskamper på rad og har vunnet samtlige av sine 10 VM-kamper inkludert kvalifiseringen. Nederland har vist at laget skal bli vanskelig å skubbe seg på i kampen om VM-pokalen. (©NTB)