Ed Sykes / BPIBarclays Premier LeagueManchester United v Liverpool23rd March, 2008--------------------Javier Mascherano of Liverpool is shown the red card by referee Steve Bennett Foto: Digitalsport

Etter 36 minutter gjorde Wes Brown 1-0 på en heading etter innlegg fra Wayne Rooney. 79 minutter var spilt da Cristiano Ronaldo gjorde 2-0 etter en corner, og to minutter senere smalt Nani inn 3-0 på flott vis fra 16 meter etter å ha dratt seg fri.

United dominterte det meste av spillet, og det var lenge kun en god José Reina som holdt Liverpool inne i kampen.

Mascherano snakket seg ut

Omgangens store snakkis ble imidlertid hverken målsjanser eller scoring. Javier Mascherano taklet tidlig i omgangen på seg et gult kort, og ved flere anledningen snakket den vanligvis så sindige midtbaneeleganten unødvendig med dommeren. Det skulle han få svi vondt for.

For da Fernando Torres første snakket på seg et gult kort like før pause, skulle Mascherano, som ikke hadde noe med situasjonen å gjøre, absolutt ha en ny prat med dommer Steve Bennet. Da hadde sistnevnte sett seg lei av munnhoggeriet til argentineren og dro opp et nytt gult. Til slutt måtte Liverpool-manager Rafa Benitez dra sin utviste mann av banen.

— Mascherano er en veldig profesjonell spiller, og i følge Babel som sto rett ved siden av sa ahn ingenting. Derfor var utvisningen veldig overraskende, sa Benitez etter kampen.

Dermed var det nettopp en dommeravgjørelse som skapte dramatikk i kampen - noe managerene har fyrt opp om i hele uken som har gått.

Reddende Reina – en stund

I annen omgang ble det som forventet et stormkjør mot Liverpool-keeperen. 77 prosent ballbesittelse til vertene det første kvarteret, og mesteparten av den tiden ble brukt utenfor feltet til Liverpool. Da er det greit å ha en keeper som José Reina.

For gang på gang stoppet han Uniteds forsøk. Rooney fikk nok en gang muligheten alene med spanieren, men også denne gangen ble det et møte med en levende vegg.

Men så fikk United hull på byllen – og det så det smalt.

Men 2-0-scoringen vil bli omdiskutert. Først vartet nemlig keeper Reina opp med nok en feberredning da Ronaldo fant seg selv alene på kloss hold. Alle trodde det var offside, og avslutningen til toppscoreren viste også at han selv trodde det ville bli blåst. Flagget ble aldri hevet og ballen gikk via Reina til tverrliggeren og ut.

Det betydde corner og United-scoring. For i feltet har ikke den spanse keeperen sin styrke, og da han gikk ut for å bokse nådde han aldri frem, og Ronaldo kunne stange inn 2-0. ## "Thats why we are champions"

Sekunder senere fikk en innbytter vist seg frem. Nani gjorde det såre enkelt, og vanvittig vakkert da han med et mottak dro av sin oppasser. Fire steg senere dundret han ballen i hjørnet fra 17 meter. Reina rakk ikke engang å reagere før ballen traff nettmaskene.

Da ble det jubelscener på Old Trafford, og sangene satt ikke langt inne hos hjemmefansen, som sag ”That’s why we are champions” på overtid.

— Alt kan ennå skje, men med uavgjort på Stamford Bridge vil vi ha veldig gode sjanser, smilte Alex Ferguson.

Etter tapet er Liverpool nå hektet av i gullkampen, men laget har fortsatt mulighet til medalje.