Mandag morgen bekrefter Norges Fotballforbund at påtalenemnda ønsker å se nærmere på Riises utskjelling av dommer Trond Ivar Døvle.

— Det er en av situasjonene vi kommer til å se nærmere på i løpet av dagen, sier Espen Auberg, seksjonsleder juridisk hos Norges Fotballforbund.

Dersom påtalenemnda i dag bestemmer seg for å gå videre med saken, går den videre til disiplinærmemnda. I så fall blir trolig en avgjørelse om en eventuell straff tatt i morgen.

Det var i etterkant av 1-2-tapet mot Viking at John Arne Riise mistet hodet. "Fy faen, for en f****dommer", skrek han da han ruslet av banen — mens et TV 2-kamera fulgte AaFK-stjernen tett. Deretter sparket han i veggen og ga en AaFK-frivillig en advarende pekefinger.

- Han sa det ikke direkte til dommeren. Hvilken betydning har det?

— Det trenger ikke nødvendigvis ha noen betydning. Det er noe som vil kunne rammes av bestemmelsen av karantene uansett, sier Espen Auberg.

- Har du vært bort i lignende?

— Ikke som jeg kommer på. Vi har sett litt på uttalelser til media tidligere, men det har vært mer typiske intervjusiutasjoner, sier Auberg.

John Arne Riise har i etterkant av oppgjøret beklaget ordbruken sin. Han står på han mener dommer Døvle gjorde en svak innsats, men angrer på ordbruken da han tuslet av banen.

— Jeg står på at dommeren var dårlig. Han gjorde fryktelig mange feil i dag. Jeg sier ikke at det er derfor vi taper, for all del, men jeg hater å tape. Jeg virkelig hater det. Da blir det av og til sånn at det koker litt over, sa John Arne Riise til Sunnmørsposten etter kampslutt søndag kveld.

På sin egen Twitter-profil fulgte Riise senere opp.

— Bare å legge seg flat. Å kalle dommeren en f**** er ikke et forbilde verdig. Beklager. Kokte i topplokket, skrev Riise.

Mandag morgen skriver hovedpersonen dette på sin egen Facebook-side:

«God morgen. Jeg vil starte dagen med å legge meg paddeflat og beklage min oppførsel etter kampen i går. Det finnes ingen unnskyldning på det jeg sa om dommeren etter kampen. Jeg var fryktelig skuffet og forbannet når jeg gikk av banen og sa det jeg sa. Slikt hører ikke hjemme uansett hvor. Jeg vil presisere at jeg ikke sa noe slikt til dommeren face to face, men i det jeg gikk av banen. Jeg vet at jeg er et forbilde for mange, spesielt unge barn og jeg er skuffet over meg selv at jeg lot dette skje. Jeg vil nå lære av dette, se fremover og ikke la noe slikt skje igjen. Så til alle som fikk dette med seg så vil jeg si unnskyld. Media hopper selvsagt på det som skjedde i går, men jeg må nå legge dette bak meg og se fremover. Beklager.»