Utstyrsleverandøren Fischer har bedt Martin Johnsrud Sundby betale tilbake bonuspengene fra konkurransene han ble disket fra etter dopingdommen i sommer.

— Resultatlistene er endret etter at Martin ble diskvalifisert. Derfor har vi bedt Martin betale tilbake bonusen fra disse løpene, skriver Gerhard Urain, racingsjef i Fischer, i en epost til NRK.

— I alle våre kontrakter er det en antidopingklausul. Fischer er imot alle former for doping, påpeker Urain.

Sundby ble diskvalifisert fra to renn i 2014/15-sesongen på grunn av feil bruk av astmamedisin. I det ene rennet som han vant ble Didrik Tønseth utropt til ny vinner.

Sundby mistet også seieren i Tour de Ski samme år til Petter Northug. Dette resulterte i at Dario Cologna ble ny seierherre i verdenscupen sammenlagt.

FIKK DU MED DEG VÅR DOKUMENTAR?

Martin Johnsrud Sundby tror det vil bli mye oppmerksomhet på astmasaken i vinter. Foto: Olav Olsen

Cologna vil ha betalt

Samtlige av disse skiløperne har Fischer som utstyrssponsor.

— Dario Cologna har allerede bedt om sine bonuser, mens Petter Northug foreløpig ikke har gjort det, opplyser Urain.

— Noen av Petters sponsoravtaler inneholder, i tillegg til fastsum/grunnbeløp, en resultatbonus basert på prestasjonene i skisporet gjennom sesongen. Foreløpig har vi ikke foretatt oss noe i forhold til justeringene av resultatlistene i Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt for sesongen 2015/16, skriver Northugs manager Are Sørum Langås i en sms til NRK.

Skiforbundet betaler ikke

Didrik Tønseth ønsker ikke å kommentere om han har bedt Fischer om seiersbonus fra Davos.

Da Sundby ble dømt i sommer opplyste Norges Skiforbund at de dekker Sundbys tapte premiepenger (rundt 1,1 millioner kroner). Regningen for bonuspengene til Fischer må imidlertid Sundby ta selv.

— Vi har ikke betalt eller diskutert betaling utover premiepenger i de løp Martin ble disket. Med andre ord ingen sponsorpenger, skriver generalsekretær Stein Opsal i en sms til NRK. (NTB)