Tre uker igjen til NHL-start, og det store spørsmålet for oss nordmenn:

Er Mats Zuccarello frisk og klar til starten borte mot regjerende Stanley Cup-mester Chicago Blackhawks?

— Ja, vi har i hvert fall ikke fått tilbakemelding om noe annet. Han har fått beskjed om at han er hundre prosent frisk etter hodeskaden, så jeg tror han er klar til sesongen starter, sier hans svenske manager Erik Ryman til Aftenposten.

Zuccarellos norske manager Kevin Skabo vil helst ikke uttale seg om det sportslige, det overlater han til klubben. Men som han sier:

— Jeg har en veldig god følelse for det, ja.

Skabos vurdering er basert på det han så av New York Rangers-spilleren i Norge før han reiste tilbake til USA.

Også andre kilder nært Zuccarello bekrefter at han er ”så god som ny”.

Starter treningsleir

For en uke siden møtte Mats Zuccarello New York-pressen. Foto: NTB Scanpix

Det var også uttrykket spilleren selv brukte da han møtte New York-pressen etter en frivillig trening i New York Rangers nylig. Den offisielle treningsleiren starter i dag (torsdag) med legeundersøkelser. Trener Alain Vigneault snakker med pressen i kveld norsk tid, og da vil det ganske sikkert komme mer om Zuccarellos form.Første treningskamp for Rangers er allerede mandag 21. september hjemme mot New Jersey Devils.

Ifølge observer.com har Zuccarello brukt tiden før den offisielle treningsleiren til blant annet å sikre seg en ny leilighet i West Village, ikke langt unna der han bodde før. Foruten å flytte til en bedre leilighet, var målet opprinnelig å flytte nærmere bestekompisen Carl Hagelin. Men svensken ble tradet (byttet bort) til Anaheim før Zuccarello rakk å flytte inn.

Den rundt 116 kvadratmeter store leiligheten kostet NHL-stjernen 3,15 millioner dollar (ca. 25 millioner kroner), noe som var litt under den prisen de forrige eierne forlangte. Leiligheten ligger litt lenger unna hjemmebanen Madison Square Garden enn den forrige, men fremdeles innenfor en drøy spasertur.

Prisen kan likevel synes høy med norske briller, men dette er et trendy og dyrt område i den amerikanske storbyen. Etter at Zuccarello i mars i år undertegnet en fireårskontrakt verdt 18 millioner dollar (dagens verdi: ca 150 mill. kr), gjør ikke leilighetskjøpet altfor stort innhugg i bankkontoen.

Sportslig suksess?

New York Rangers har to meget gode sesonger bak seg nå – selv om laget ikke helt har nådd det ultimate målet: å vinne Stanley Cup.

Sesongen 2013/2014 endte med finaletap for Los Angeles Kings.

Sesongen 2014/2015 tok laget flest poeng av alle i grunnserien (Presidents’ Trophy), men røk ut av sluttspillet i semifinalen mot Tampa Bay Lightning.

Mats Zuccarello ble skadet i sluttspillets første runde mot Pittsburgh Penguins da han ble truffet av pucken etter et slagskudd fra lagkamerat Ryan McDonagh. Resultatet ble brudd på hodeskallen og hjerneblødning. Første gang han igjen var på is var i sin egen veldedighetskamp i Stavanger 18. juni.

New York Rangers har tatt mål av seg til å kjempe om Stanley Cup i år også.

— Det mener jeg de fremdeles har mannskap til selv om de mistet Hagelin som er veldig kjapp og en av ligaens tre beste spillere i boxplay (undertall), er Erik Rymans vurdering. I tillegg til godt over 200 kamper i den norske toppligaen for Vålerenga, spilte backen flere verdensmesterskap for Norge.

— Det handler bare om at de må unngå skader på nøkkelspillere som for eksempel Zuccarello, men aller mest om at keeper Henrik Lundqvist igjen får en kanonsesong, legger Ryman til.

NHL-sesongen starter for New York Rangers borte mot Stanley Cup-mester Chicago Blackhawks onsdag 7. oktober. Alle kampene fra NHL vises på Viasat og Viaplay.