Tjørhom ble ansatt som sjef for alpinlandslaget i 2010. Nå gir han seg altså etter fem år i jobben.

— Dette er en jobb hvor man må være hundre prosent på. Det blir mange reisedager i året, og nå føler jeg at jeg har lyst til å være mer tilstede på hjemmebane, sier Tjørhom til Aftenposten.

Han hadde egentlig kontrakt ut neste sesong, men gir seg altså etter verdenscupavslutningen i Meribel i neste uke.

Mandag hadde han og laget først utfortrening og deretter storslalåmtrening i Kvitfjell. Henrik Kristoffersens historiske VM-gull litt lenger sør i Gudbrandsdalen fikk han bare med seg på livetimingen fra Det internasjonale skiforbundet.

Totalt har Tjørhom vært landslagstrener i åtte år, de siste fem som landslagssjef.

- Hva har vært høydepunktene i de årene du har vært tilknyttet landslaget?

— Det har vært veldig mange. Kjetil Jansruds gull i OL i Sotsji var stort, det samme var Henrik Kristoffersens bronse samme sted. Måten Aksel Lund Svindal kom tilbake på i Beaver Creek, bare for å nevne noen, sier mannen som fikk prisen som årets trener på Idrettsgallaen på Hamar i januar.

- Du nevner ikke den prisen som et av høydepunktene?

— Jo, det var selvsagt stort. Den fikk jeg på vegne av et trenerteam hvor flere har gjort en veldig god jobb.

- Hva er de viktigste egenskapene i den jobben du nå forlater.

— Alpint er en individuell idrett, men vi driver på mange måter som et lag. Det viktigste er å få alle til å fungere godt sammen. Selv om jeg fremdeles føler meg som en skitrener er det flere som i større grad er akkurat det enn jeg har vært de siste årene. Jeg har vært en leder for teamet med alt det fører med seg av bla. logistikk.

- Hva skal du gjøre nå?

— Tja, si det. Jeg har jo tenkt litt, men har ikke noe konkret klart. Nå har jeg mest fokus på å avslutte sesongen på best mulig måte, understreker Tjørhom.

Da sirdølen ble ansatt i 2010, var Aksel Lund Svindal den eneste stjernen på det norske alpinlandslaget. I løpet av de siste årene, har Norge klart å få Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud helt opp i verdenstoppen også.

Mye av æren har Tjørhom fått.